Mercedes-AMG GT 73, F1 teknolojisiyle geliyor

Mercedes-AMG, 2021 sezonunda yarışacak olan Formula 1 aracını tanıtırken otomobil severleri heyecanlandıracak bir sürprizi de beraberinde getirdi. Son 7 yılın şampiyonu marka, paylaştığı fotoğraflarda F1 otombilinin yanında AMG Project One ve Mercedes-AMG GT 73 modellerine yer verdi.

Aracın 0-100 km/s hızlanma süresinin 3 saniyenin altında olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Alman üreticinin bir sır gibi sakladığı GT 73’ü sonunda görme fırsatı yakaladık. Özel bir kaplama ile karşımıza çıkan GT 73, ilk bakışta GT 63‘ten farklı görünmüyor. Ancak detaylar indiğimizde küçük de olsa bazı farklılıklar gözümüze çarpıyor. Yeni modelde merkezi hava girişinde daha geniş kanallara yer verilmiş. Ayrıca bu bölgenin her iki tarafında bulunan bölümler de yatay değil dikey çıtalarla ayrılmış.

Modelin yan tarafına geçtiğimizde de özgün tasarımlı hafif alaşım jantlarla karşılaşıyoruz. Bunun yanı sıra ön çamurluk üzerinde yer alan ‘V8 Biturbo E Performance’ logosu ise araç hakkında ipuçları veriyor.

Alman üretici henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da AMG GT 73’ün çift turbo beslemeli 4.0 litrelik V8 motorunun bir elektrikli güç ünitesi tarafından destekleneceğini söyleyebiliriz. Şarj edilebilir hibrit düzeni ile karşımıza çıkacak olan modelin 815 beygir güce sahip olacağı gelen haberler arasında. Aracın 0-100 km/s hızlanma süresinin de 3 saniyenin altında olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

Paylaşılan bu fotoğraflar Mercedes-AMG ve Mercedes-AMG Petronas F1 takımı arasındaki yakın bağları gösteriyor. Şirketin Formula 1’de edindiği tecrübeleri bundan sonra yollara daha fazla aktaracağı aşikar.

Mercedes-AMG Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Schiemer ‘E Performance’ logosunun gelecekteki modellerinde de yer alacağını doğruladı. Schiemer ayrıca bu teknolojinin zorlu koşullar altında Formula 1’de test edildiğini ve yakın zamanda diğer AMG seri üretim modellerinde de kullanılacağını belirtti. Yeni Mercedes-AMG C63 modelinin bu teknolojinin ilk ürünlerinden olabileceğini düşünüyoruz.

Performans ve konforu bir arada sunan AMG GT model gamının tepesindeki Mercedes-AMG GT 73 modeli için biz şimdiden heyecanlandık. Bakalım bizleri nasıl bir otomobil bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu