Elektrikli ve dört kapılı Beetle geliyor !

Volkswagen, 2019 yılında Beetle modelinin fişini çektiğinde, ikonik aracın retro tasarımını koruyarak dört kapılı ve elektrikli bir şekilde geri döneceği konuşulmuştu. Ancak bu model girişimi Volkswagen’den değil bir Çinli markadan geliyor.

Volkswagen imzası taşımayan Beetle

Çinli ORA ise bu fikri çok sevmiş olacak ki, bu tanımlara uygun bir otomobil tanıtmaya hazırlanıyor. Henüz ismi açıklanmayan otomobili Şangay Otomobil Fuarı’nda görme fırsatı yakalayacağız.

Paylaşılan görsellerden de anlaşılacağı gibi, bu model kıvrımlı kaputu ve yuvarlak formlu farları ile tamamen bir Beetle klonu. Genel tasarımının yanı sıra yakında tanıtılacak olan modelin tamponları bile orijinal Beetle’a göndermede bulunuyor.

İç mekanda da Beetle havası devam ediyor. Orijinal Beetle’ın kopyası bir direksiyona ev sahipliği yapan modelde ayrıca yuvarlak formlu gösterge tablosu da unutulmamış. Ön konsolda yer alan türbin tarzı havalandırma menfezleri ve geniş bilgi-eğlence sistemi ekranıyla ise orijinal modelden uzaklaşılmış. Elektrikli Beetle kopyasında şık bir vites seçici de bizleri bekliyor.

ORA Beetle

Araba hakkında çok az şey biliniyor ancak markanın yeni modellerini, ”nostalji duygusu verecek bir zaman makinesi” olarak nitelendirdiğini belirtiliyor. Car News China, ayrıca ORA’nın ana şirketi olan Great Wall Motors’un Çin’de gelecekteki MINI’leri inşa etmek için BMW ile bir ortak girişim imzaladığını da söyledi. İlerleyen yıllarda üretilecek bu MINI’lerin de bu Beetle modeli ile aynı platform üzerinde yükseleceğini şimdiden söyleyebiliriz.

2018 yılında ilk modellerini tanıtan ORA genellikle diğer markaların ürünlerini kopyalamaları ile öne çıkıyor. Bu kopya Beetle’ın yanı sıra şirket daha önce Smart ForFour ve Honda e‘den ilham alarak R1 Black Cat isimli bir model ortaya koymuştu. Çinli üretici ayrıca MINI ve Nissan Leaf‘e göndermede bulunan es11 Good Cat modeliyle de tartışma yaratmıştı.

Bakalım bu Volkswagen imzası taşımayan Beetle kopyasına Alman üreticinin tepkisi ne olacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu