Opel, Manta GSe ElektroMOD ile geçmişe dönüyor

Opel, uzun süren teaser kampanyasının ardından Manta GSe ElektroMOD Coupe’yi sonunda gün yüzüne çıkardı. Alman üretici, sadece bir adet üretilen bu özel araç ile Manta’nın 50. yılını kutluyor.

Özel model Opel’in “ilk elektrikli restomodu” olarak tanımlanıyor

İkonik modelin 50. yaş gününü kutlamasının yanı sıra Opel, Manta GSe ElektroMOD ile yüksek performanslı elektrikli modellerine isim verecek olan GSe markasının da tanıtımını yaptı. Özel model Opel’in “ilk elektrikli restomodu” olarak tanımlanıyor. Tamamen elektrikli Manta GSe’de modern EV bileşenleri Alman coupe’nin klasik silueti altında bir araya getirilmiş. Aracın 1.6 litrelik 4 silindirli orijinal motorunun yerine ise 147 beygir güç ve 225 Nm tork üretebilen elektrikli ünite kullanılmış.

İçten yanmalı motoru elektrikli türevi ile değiştiren Opel, şanzımana ise dokunmamayı tercih etmiş. 4 ileri manuel şanzımana sahip olan model böylece klasik havasını korumuş. Özel olarak tasarlanan bu şanzıman, 4. vites tercih edildiğinde ise otomatik şanzıman gibi hareket ediyor.

Yeni Opel Manta GSe gücünü 31 kWh’lik bataryadan alıyor. Bu batarya sayesinde elektikli model 200 km’lik yol katedebiliyor. Rejeneratif frenlere ev sahipliği yapan Manta GSe, 9 kWh’lik şarj cihazını da beraberinde getiriyor. Elektrikli modelin tamamen şarj olmas ise yaklaşık 4 saat sürüyor.

Opel, en son tasarım öğelerini Manta GSe’nin klasik şekliyle birleştirmeyi başarmış. Pixel-Vizör adı verilen ve ön bölümü boydan boya saran ekrana sahip olan model diğer sürücülere eğlenceli mesajlar verebiliyor. Aracın yuvarlak forlu stop lambaları ise artık 3 boyutlu LED’lerden oluşuyor.

Opel Manta GSe ElektroMOD, siyah kaput rengine kontrast oluşturacak şekilde çarpıcı bir sarı renge sahip. Özel olarak tasarlanan 17 inçlik jantlar ise Ronal imzası taşıyor.

Bu özel modelin iç kısmı da tıpkı dış tasarımda olduğu gibi yeniliklerden nasibini almış. Dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ekranı gibi yeni teknolojileri içerisinde barındıran Manta GSe’de otomatik camlar ise es geçilmiş gibi görünüyor. Marshall premium ses sistemi ise unutulmamış.

Gövdede yer verilen sarı rengin beklendiği gibi iç mekana da taşındığını görüyoruz. Daha geniş yan destekler sunan spor koltuklara sahip olan modelde direksiyon da elden geçirilmiş. Alcantara’nın bolca kullanıldığı modelin kesinlik sportif havayı yansıttığını söyleyebiliriz.

Opel Manta GSe Elektromod Coupe’nin üretim adedi 1 ile sınırlı olsa da GSe logosunu bundan sonra daha fazla göreceğiz. Opel, mevcut Corsa-e’nin hot hatch versiyonu da dahil olmak üzere bir dizi yüksek performanslı elektrikli model üzerinde çalışmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu