Renault Sport değil Alpine Cars diyeceksiniz

Renault, ikonik ‘Renault Sport’ takısını bundan böyle kullanmayacak. Fransız üretici bundan böyle performanslı modellerinde Alpine logosuna yer verecek.

‘Renault Sport Cars’ departmanının ismi ‘Alpine Cars’ olarak değiştirilecek

Markadan yapılan açıklamaya göre, Renault’un yeni stratejisi doğrultusunda ‘Renault Sport Cars’ departmanının ismi ‘Alpine Cars’ olarak değiştirilecek.

Alpine’nin CEO’su Laurent Rossi, “Renault Grubunun yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak, İş Birimini oluşturan çeşitli kuruluşların Alpine adını taşıması ve markanın değerlerini ve hırslarını somutlaştırması çok önemlidir. Alpine, yenilik ve teknolojinin ön saflarında yer alan birinci sınıf bir spor markası olmayı hedefliyor. Alpine Cars, spor araçlardaki uzmanlığı ve tecrübesiyle hedeflerimize ulaşmada bir ana karttır.” diye konuştu.

Renault’nun bu stratejisi ile gelecekteki tüm yüksek performanslı modeller “R.S.” yerine Alpine logosu alacak. Görünüşe göre, ‘Renault Sport’ isiminin arkasındaki kişiler, gelecekteki Alpine modellerinden sorumlu olacak. Bunun Alpine için oldukça iyi bir haber olduğunu düşünüyoruz.

Alpine yakın gelecekte %100 elektrikli otomobil üreticisi olmayı planlıyor. Bunun yanı sıra Lotus ile hali hazırda bir spor otomobil için iş birliği yaptığını açıklayan şirket, elektrikli Renault 5’in performanslı versiyonunu da planlıyor. Ayrıca sportif bir SUV modeli de Alpine’nin planları arasında.

Konu hakkında açıklama yapan Alpine’nin Ürün Performansı ve Mühendislik Direktörü Robert Bonetto, ”Ekipler, Alpine Cars haline gelerek, Alpine Racing takımlarının ve Renault Grubu’nun tüm işletmelerinin desteğiyle yürütülen yeni dinamik ve zengin projelere girişiyorlar. Mühendislerimiz için son derece heyecan verici bir dönem.” diye konuştu.

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca Renault’un tüm eğlenceli modellerinde imzası olan Renault Sport logosunu özleyeceğiz. Ancak bunun sadece bir isim değişikliği olduğunu bilmek içimizi rahatlatıyor. Alpine logolu performanslı modelleri merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu