Volkswagen, içten yanmalı motorlara veda ediyor

Tamamen elektrikli bir ürün yelpazesine geçmek isteyen Volkswagen, en geç 2035 yılında Avrupa’da içten yanmalı motora sahip araçların satışını durdurmayı planlıyor.

“Avrupa’da 2033 ile 2035 yılları arasında içten yanmalı araçlara veda edeceğiz”

VW satış şefi Klaus Zellmer, Alman gazetesi Muenchner Merkur’a verdiği röportajda markanın ABD ve Çin’de bir süre daha ICE araçları satmaya devam edeceğini söyledi.

Yönetici açıklamasında “Avrupa’da 2033 ile 2035 yılları arasında içten yanmalı araçlara veda edeceğiz, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de ise bu biraz daha sonra olacak. Güney Amerika ve Afrika’da, siyasi ve altyapı çerçeve koşullarının hala eksik olması nedeniyle bu süreç çok daha uzun sürecek.” ifadelerine yer verdi.

Zellmer ayrıca VW filosunun tamamının en geç 2050 yılına kadar CO2 nötr olması gerektiğini belirtti. Bu hedeflerin Volkswagen Grubu için değil Volkswagen markası için olduğunun da altı çizildi. Avrupa Birliği’ndeki yeni standartlar, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarında yüzde 60’lık bir azalmayı ve ardından 2035 yılına kadar yüzde 100’lük bir azaltmayı zorunlu tutuyor. Bu tarihten itibaren markaların geleneksel motora sahip araçların satışı imkansız kılınmış olacak.

Kısa süre önce Audi, 2026’dan sonra yalnızca elektrikli araçları piyasaya süreceğini ve 2033 yılına kadar tüm içten yanmalı motor modellerinin üretimini aşamalı olarak durdurmayı planladığını doğrulamıştı. Ancak CEO Markus Duesmann, içten yanmalı motorlu araçların satışının durdurulmasının kesin zamanlamasının müşteriye bağlı olarak değişebileceğini de sözlerine eklemişti. Audi ayrıca Çin’de 2033’ten sonra da geleneksel motora sahip araçlara talebin devam etmesini bekliyor, bu yüzden müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için özel yerel üretimler gerçekleştirebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu