Cem Bölükbaşı, ilk Euroformula Open yarışına çıkıyor

Esporda kazandığı dünya şampiyonluklarının ardından son iki sezondur profesyonel olarak gerçek pistlerde de başarılı bir kariyer sürdüren genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2023’te Türkiye’nin ilk Formula 1 pilotu olma hedefiyle yeni şampiyonalarda yarışmaya devam ediyor.

Bölükbaşı, Macaristan pistindeki 3 yarışla kariyerinin ilk Euroformula Open serüvenine başlayacak.

Cem Bölükbaşı, 10-11 Temmuz tarihlerinde Hungaroring Macaristan pistindeki 3 yarışla kariyerinin ilk Euroformula Open serüvenine başlayacak.

Bölükbaşı, Hungaroring pistine, Formula 1’in önde gelen isimlerinden Max Verstappen ve Charles Leclerc gibi pek çok efsane pilot yetiştirmiş Van Amersfoort Racing (VAR) takımıyla çıkacak. 

Euroformula Open Hungaroring pistinde 10 Temmuz Cumartesi sıralama turları ile birlikte ilk yarış tamamlanırken 11 Temmuz pazar günü ikinci ve üçüncü yarışlar yapılacak. 

“Türk Bayrağını pistlerde dalgalandırmaya devam etmek istiyorum”

Euroformula Open yarışları için heyecanlı olduğunu söyleyen Bölükbaşı, “Bugün Formula 1 pistlerinde başarıdan başarıya koşan Max Verstappen ve Charles Leclerc gibi isimleri yetiştiren Van Amersfoort Racing (VAR) takımıyla birlikte ilk Euroformula Open yarışına çıkacağım için heyecanlı ve mutluyum. Sanal dünyadan gerçek pistlere taşıdığım hikayemi her seferinde yeni kupalarla taçlandırmak, ülkemin bayrağını birden çok piste dalgalandırmak istiyorum. Destekleriyle bu şampiyonada yer almamı sağlayan Getir, Doğuş, Mavi ve Merih Demiral’la TeamMavi, Rixos,  Go Türkiye, Mesa,  Gedik Piliç başta olmak üzere her zaman yanımda olan ajansım TEM Agency’e çok teşekkür ederim” dedi.

Başarılı pilot, bu yıl içinde kariyerinin ilk Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en iyi üçüncü çaylak olmayı başarmış; yine ilk kez katıldığı 4 saatlik European Le Mans yarışını kendi kategorisinde ikincilikle bitirmişti. 

Bu sezon elde ettiği başarılara bir yenisi daha eklemeye hazırlanan Cem Bölükbaşı’nın yarışlarını kendisinin ve Euroformula Open YouTube kanalından canlı olarak takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu