BMW M3, M 1000 RR’ye karşı

BMW M4 her ne kadar ön tasarımı ile tartışma yaratsa da performans anlamında kesinlikle çok özel bir otomobil. Düz yoldaki performansı kadar drift konusunda da iddialı olan BMW M3, bu sefer farklı bir rakip ile karşı karşıya. BMW M departmanı yine bir BMW M ürünü olan 1000 RR ile M3’ü bir araya getirmiş. Kozlarını paylaşan iki özel makine, geride güzel görüntüler bırakmış.

Paylaşılan video, her iki aracın oldukça eğlenceli sürüş vadettiğinin bir kanıtı niteliğinde.

Her iki araçda 2020 yılının Eylül ayında yüzünü göstermişti. BMW Motorrad’in ilk M logolu ürünü olan 1000 RR çıktığı ilk günden itibaren dikkatleri üzerine toplamıştı. M3 ise her ne kadar tartışma yaratan burun tasarımıyla çoğu kesim tarafından ilk etapta yadırganmış olsa da gösterdiği performansın ardından bu tartışma da yavaş yavaş unutulmaya başlandı. Paylaşılan video da her iki aracın oldukça eğlenceli sürüş vadettiğinin bir kanıtı niteliğinde.

M 1000 RR, yeni pistonlar, modifiye edilmiş yanma odaları ve titanyum bağlantı çubukları ile yükseltilmiş sıralı dört silindirli bir motora ev sahipliği yapıyor. Eski S 1000 RR’den tanıdığımız bu motorun ayrıca sıkıştırma oranı artırılırken, daha hafif külbütör kolları ve yeni bir titanyum egzoz ile performansı daha üst seviyeye çıkarılmış. Tüm bu geliştirmeler ile birlikte motor 212 beygir güç ve 113 Nm tork değerlerine ulaşmış. Sırf bu rakamlar bile motorsikletin ne kadar eğlenceli olduğunu göstermeye yetiyor da artıyor bile.

M Departmanı’nın dört tekerlekli üyesi BMW M3 Competition’un kaputunun altına göz attığımızda ise 510 beygir güç ve 650 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik çift turbo beslemeli 6 silindirli bir motorla karşılaşıyoruz. M3 giriş seviyesinde ise 480 beygir güç ve 550 Nm tork sunabiliyor. Her iki otomobilin değerleri de eğlenceli bir sürüş sunmak için oldukça yeterli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu