Renault ve Geely hibrit otomobiller için bir araya geliyor

Renault Grubu, Çinli şirket Geely ile işbirliği için bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşmaya göre Geely, Çin’de Renault markalı hibrit araçlar üretip satacak, Renault ise Lynk & Co’nun Güney Kore’deki satışlarını genişletmesine yardımcı olacak.

Geely, mevcut yerel fabrikalarda Renault’nun hibrit araçlarını üretmek için kendi kaynaklarını ve teknolojilerini kullanacak

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Geely, mevcut yerel fabrikalarda Renault’nun hibrit araçlarını üretmek için kendi kaynaklarını ve teknolojilerini kullanacak. Fransız grup ise marka stratejisi, kanal ve hizmet geliştirmeye katkıda bulunacak.

Yeni ortaklık, Renault’nun Dongfeng Motor Group ile önceki ortak girişiminin sona erdiği 2020’den sonra Çin’e dönüşünün sinyallerini veriyor. Çin menşeili Renault markalı hibrit otomobilleri gelecekte diğer pazarlara da ihraç edilmesini de bekleyebiliriz.

Renault Geely Hibrit

Automotive News’in yaptığı habere göre, anlaşma hibrit modellere odaklanıyor olsa da sonraki süreçte birlikte geliştirilen tamamen elektrikli araçlar da görme şansımız yüksek. Yapılan resmi açıklamada da belirtildiği üzere, “her iki tarafın da açık ve yenilikçi ortaklık modeli ruhu altında birlikteliklerinin ilerleyerek devam edeceği” öngörülüyor.

Geely, Renault hibritlerini kendi fabrikalarında üreterek tecrübe kazanacak. Çinli şirket için bir başka avantaj da, Renault Samsung Motor’un yirmi yılı aşkın bir süredir var olan Güney Kore pazarındaki deneyimini “Lynk & Co’nun çevreci araçlarının yerelleştirilmesi” için kullanabilecek olmasını sayabiliriz.

Çinli üretici daha önce de Daimler ile ortaklık antlaşması imzalamıştı. Daimler ve Geely arasındaki ortak girişim, Çin’de üretilen Smart logolu elektrikli otomobillerin tüm dünyada satılmasının önüne açmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu