2022 Mercedes-Benz SL görseli sızdırıldı

Mercedes-Benz üstü açık modeli SL’in tanıtımına hazırlanırken yeni modelin görseli sızdırıldı. Cep telefonların ve fotoğraf makinelerinin yasak olduğu gizli bir etkinlikten çekilen görüntü 2022 Mercedes-Benz SL hakkında bazı detaylar barındırıyor.

Fotoğraf kalitesi düşük ve çekim bulanık olsa da sekizinci nesil SL’nin nasıl görüneceğini bu görsellerden sonra tahmin etmek zor değil.

Cochespias isimli bir Instagram sayfasında yayınlanan bu görüntü yeni SL hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı oluyor. Daha önce alüminyum şasisi ve iç mekanı hakkında fikir sahibi olduğumuz spor otomobilin beklediğimizde çok daha agresif bir yapıya büründüğünü görüyoruz.

Fotoğraf kalitesi düşük ve çekim bulanık olsa da sekizinci nesil SL’nin nasıl görüneceğini bu görsellerden sonra tahmin etmek zor değil. İnce ve çekik farları ile markanın yeni tasarım yüzüne kavuşacak olan SL, şişkin çamurlukları ve onları dolduran geniş lastikleriyle öne çıkıyor. Görüntüde yer almasa da SL’in ön bölümde Panamericana ızgaraya sahip olacağını düşünüyoruz. Arka bölümde de yine ince formlu stop lambalarını bekliyoruz. Tüm bunlarla birlikte yeni SL’nin AMG GT‘nin roadster kardeşi olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Önceki nesillerinde performanstan ziyade diğer özellikleri ile öne çıkan SL, yeni neslinde çok daha iddialı olacak gibi görünüyor. Lansmanda seçilen kırmızı renk de bunun bir kanıtı niteliğinde. AMG GT coupe ile paylaştığı hafif alüminyum mimarisi ile yeni nesil modelin şimdiden öncekine göre çok daha sert bir otomobil olacağını biliyoruz.

Aracın kaputunun altında yarı hibrit turbo beslemeli 6 silindirli motorların yanı sıra çift turboşarjlı V8 üniteler yer alacak. Model gamının tepesinde yer alacak olan SL 63 AMG’nin ise AMG GT 63 E Performance’den hatırladığımız 845 beygirlik hibrit üniteye ev sahipliği yapması bekleniyor.

Alman üretici yeni modelin iç mekanını ise daha önceden ortaya çıkarmıştı. 2+2 kişilik koltuk düzenine sahip olan araçta 12.3 inçlik gösterge paneline 11.9 inçlik merkezi bilgi-eğlence sistemi ekranı eşlik ediyor. S-Serisi’nden hatırladığımız bu iç mekanın SL’ye de çok yakıştığını söyleyebiliriz.

Yeni nesil ile birlikte SL’deki en büyük değişikliklerden birisi de metal tavanında olacak. Sekizinci nesilde metal açılabilir tavana veda eden SL’yi kumaş tavanla göreceğiz.

Mercedes-Benz, yeni SL modelini 20 Ekim’de resmi olarak sahneye çıkaracak. Bu tanıtım ile birlikte araç hakkındaki birçok soru işareti de ortadan kalkmış olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu