TOYOTA GAZOO Racing zirvedeki yerini korudu!

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı, İspanya Rallisi’ni de başarıyla tamamladı. Toyota bu yarışın ardından elde ettiği dereceyle, WRC takviminin son yarışına Pilotlar ve Markalar Şampiyonası’na lider olarak girdi. İspanya’da Elfyn Evans yarışı ikinci sırada tamamlayarak takımın podyumda yer almasını sağladı. Yaris WRC ile yarışan diğer pilotlardan Sébastien Ogier dördüncü olurken, genç sürücü Kalle Rovanperä genel klasmanı beşinci sırada bitirdi. Evans ve co-pilotu Scott Martin, Cuma günü ilk üç etabı kazandıktan sonra yarışa liderlik ettiler ve hafta sonu boyunca üst sıralarda yer aldılar. Ogier ise ralli boyunca podyum pozisyonu için mücadele etti ve elde edilen dördüncülükle birlikte 17 puan farkla Pilotlar Şampiyonası’nda liderlikliğini devam ettirdi. İtalya’da da puan farkını korumayı hedefleyen Ogier, son yarışa sekizinci Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmak için çıkacak.

TOYOTA GAZOO Racing şampiyonluğa

bir adım daha yaklaştı!

TOYOTA GAZOO Racing, WRC kategorisinde ilk beşte yer almasının yanı sıra Güç Etabı’nda Evans ve Ogier’in getirdiği ekstra puanlarla şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. TOYOTA GAZOO Racing, Markalar Şampiyonası’nda en yakın rakibinin 47 puan önünde önemli bir avantaj elde etti. TGR WRC Challenge Programı sürücüsü Takamoto Katsuta da öğrenme sürecine İspanya’da da devam etti. Cumartesi sabahı yarışa yeniden başlayan Katsuta finişe ulaşmayı başaran pilotlar arasında yerini aldı. İspanya Rallisi’nin ardından sonuçları değerlendiren takım kaptanı Jari-Matti Latvala, üç aracın da sorunsuz bir şekilde ilk beşte finişe ulaşmasının önemli olduğunu belirterek, “Elfyn Evans’ın ikinciliği alması Pilotlar Şampiyonası mücadelesi için kritikti. Üreticiler Şampiyonası da İspanya’da sonuçlanmadı ve Monza’da hedefimiz her iki şampiyonayı da kazanmak olacak” dedi.

İtalya’nın meşhur Monza yarış pisti, 19-21 Kasım tarihleri arasında Dünya Ralli Şampiyonası’nın son yarışına ev sahipliği yapacak. Bu yılki Monza Rallisi, Bergamo yakınlarındaki dağlık asfalt yollarla birlikte daha fazla sayıda etapla gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu