Acura Integra, 2022 yılında geri dönüyor

Dularımız kabul oldu ve 2006 yılında üretimine ara verilen Acura Integra geri dönüyor. Son neslinde bazı bölgelerde RSX olarak da adlandırılan ikonik model yeni Civic üzerine inşa edilecek.

İkonik modelin 2022 yılında yollara çıkması bekleniyor

Acura paylaştığı görsellerde yer alan aracı her ne kadar bir prototip olarak adlandırsa da bu tasarımın büyük ölçüde üretim versiyonuna taşınacağını düşünüyoruz. Yani araca bu aşamada bir ön üretim modeli demek daha doğru olur. İkonik modelin 2022 yılında ise yollara çıkması bekleniyor.

Gün içinde detaylı lansmanı yapılacak olan modelin ilk olarak görselleri bizlerle paylaşıldı. Araç beklendiği gibi ağabeyi TLX’in yolundan gitmiş. Daha küçük boyutlara sahip olan model Civic platformu üzerinde yükseldiğini belli ediyor.

Otomobilin ön bölümünde diğer Acura modellerinden de hatırlayacağınız gibi LED gündüz farlarına sahip dikkat çekici JewelEye LED farlar yer alıyor. Sürücü tarafındaki farın altına konumlandırılan “Integra” yazısı ise aracın karakteristik özelliği olarak öne çıkıyor. Integra Prototype ayrıca parlak siyah bir ön ızgaraya, aynı renkteki hava girişine ve yuvarlak sis farlarına sahip.

Otomobilin gövdesini süsleyen parlak sarı renk ise Indy Yellow olarak adlandırılan ikonik DC2 nesli Integra Type R’yi bizlere hatırlatıyor. Aynı renk aynı zamanda Acura NSX’te de kullanılıyor. Tavan, spoyler, yan aynalar, arka difüzör ve ön ızgara dahil olmak üzere araçtaki siyah renkli detaylar da dikkat çekiyor. Eğimli bir tavan çizgisine sahip olan araç liftback modelleri andıran silüetiyle de ayrışıyor. Oldukça sade bir arka bölüme sahip olan modelin keskin stop lambaları bu bölümü hareketlendirmiş. Integra imzası ise bu sefer sağ stop lambasının altına atılmış.

Acura, Integra’nın sportif karakterini ise 19 inçlik beş kollu siyah jantlar, yüksek performanslı Brembo frenler ve sarı renkli fren kaliperleri ile ortaya koyuyor.

Peki bu güzel görünümlü aracın kaputunun altında neler yatıyor? Altyapısını Civic ile paylaşan Integra motor konusunda da aynı adrese başvurmuş. Yeni modelin kaputunun altında da 1.5 litrelik turbo beslemeli dört silindirli motor yatıyor. Civic Si modelinde kullanılan bu güç ünitesi 200 beygir güç ve 260 Nm tork üretebiliyor. Acura’nın bu motora Integra için özel bir şeyler yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor. 6 ileri manuel şanzımanla gücünü ön tekerleklere iletecek olan modelin bir kilitli diferansiyele de ev sahipliği yapacağını biliyoruz.

Başkan yardımcısı ve Acura marka sorumlusu Jon Ikeda yaptığı açıklamada, “Integra, Acura’nın tarihindeki en ikonik modellerden birisi. Yeni Integra, performans ve stil ile birlikte, günümüzün alıcıları tarafından aranan çok yönlülük ve kullanışlılık ile orijinalin benzersiz, istek uyandıran ancak ulaşılabilir pazar konumunu sunmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yeni Integra’nın fiyat etiketinin 30.000 dolar civarında olacağını açıklayan Acura yetkilileri aracın TLX ile aynı üretim bandından ineceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu