Toyota Gazoo Racing, AE86 parçalarını yeniden üretiyor

Toyota Gazoo Racing, GR Heritage Parça Projesi kapsamında 80’lerden AE86 Corolla Levin ve Sprinter Trueno için yedek parçaların yeniden üretildiğini duyurdu.

Toyota Gazoo Racing, parçaları tedarikçileri ile işbirliği içinde sınırlı bir süre için üretmeyi planlıyor

AE86 için yeniden üretilecek parçalar arasında 1 Kasım’dan itibaren satışa sunulacak olan arka fren kaliperleri ve direksiyon mafsalı yer alıyor. 1 Aralık’tan itibaren ise arka tahrik milleri satışa sunulacak.

Yeni parçalar, modern araçlar ile aynı şekilde Japonya’da Toyota bayileri aracılığıyla denizaşırı ülkelerde satışa sunulacak. Toyota, parçaları tedarikçileri ile işbirliği içinde sınırlı bir süre için üretmeyi planlıyor. Bu parçaların stokları da bu yüzden sınırlı sayıda olacak.

Corolla Levin ve Sprinter Trueno, 1983 ve 1987 yılları arasında üretilmişti. Efsanevi AE86 adını taşıyan modeller, 1.6 litrelik DOHC 16 valfli motorlara ev sahipliği yapıyor. Toyota, arkadan itişli performans odaklı bu otomobillere daha sonra GT86 (2012) ve son olarak GR86 (2021) modelleri ile saygı duruşunda bulunmuştu.

Bu yılın başlarında Japon üretici A70 ve A80 Supra ile Land Cruiser 40 Serisi için yeniden üretilmiş parçalar sunmaya başlamıştı. Şirket ayrıca klasik 2000GT için parçalar üretmeyi sürdürüyor. Bu tür parçaların üretimine devam edilmesi klasik otomobiller için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu sayede yollarda olmaya devam edebilen bu özel otomobillerin orijinalliği de bozulmamış oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu