Opel Astra Sports Tourer şık tasarımıyla geldi

Yeni Opel Astra’nın tanıtımının ardından gözler modelin station-wagon versiyonuna çevrilmişti. Hali hazırda şık bir tasarıma sahip olan hatchback modelin büyük bagajlı versiyonunun da bizleri oldukça memnun etmesini bekliyorduk. Beklediğimiz gibi de oldu ve 2022 Opel Astra Sports Tourer, son dönemde tanıtılan şık station-wagon modeller arasına katıldı.

Astra Sports Tourer, ince LED gündüz farları ve Opel Vizör adı verilen parlak siyah kaplama ile markanın yeni yüzünü yansıtıyor

Astra Sports Tourer, ince LED gündüz farları ve Opel Vizör adı verilen parlak siyah kaplama ile markanın yeni yüzünü yansıtıyor. Hatchback versiyon ile farklılıklar ise araca yandan baktığımızda kendini gösteriyor. 4.6 metre uzunluğu ile öne çıkan modelde artan uzuluk 608 litrelik bagaj olarak yansımış. Arka koltuklar yatırıldığında ise hacim 1.634 litreye çıkıyor. Aracın genişliği ve yüksekliğinin aynı kaldığını da belirtelim.

Opel, yeni station-wagon modelin kaputunun altında hangi motorların yatacağını henüz açıklamadı. Ancak bu bölümde de hatchback model ile benzer bir motor gamı bekleyebiliriz. Motor seçenekleri arasında 110 ve 130 beygir güç üretebilen 1.2 litrelik turbo beslemeli üç silindirli benzinli ve 130 beygir gücündeki 1.5 litrelik dizel ünite yer alacaktır.

Bu motorların yanı sıra 1.6 litrelik turbo beslemeli dört silindirli benzinli motorun kullanıldığı iki şarj edilebilir hibrit versiyon da seçenekler arasında olacaktır. 180 ve 225 beygirlik versiyonlara sahip olan hibrit güç üniteleri 12.4 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapıyor. Şarj edilebilir hibrit güç ünitesine sahip modeller bagaj hacminden ise bir miktar feragat etmek zorunda kalacaklar. Çünkü hibrit versiyonda bagaj hacmi 548 litre olarak ölçülmüş.

Opel, benzinli ve dizel motorlarla donatılmış modellerin yüksek ve alçak konumlara ayarlanabilen hareketli bir yükleme eşiğine sahip olacağını söylüyor. Ayrıca bu bölümün 45 derecelik açıyla eğilebileceği de belirtildi.

Aracın iç mekanında ‘Pure Panel’ olarak adlandırılan çift ekran düzeninin kokpite hakim olduğunu görüyoruz. 10 inçli bilgi-eğlence sistemi ekranına ek olarak 10 inçlik dijital gösterge ekranına sahip olan bu sistem, güzel görünmesinin yanı sıra sürücü odaklı tasarımıyla da öne çıkıyor. Oldukça az tuşa yer verilen iç mekanda yüksek orta konsol ile birlikte premium algısı da arttırılmış.

Opel yeni Astra Sports Tourer modelinin fiyatlandırma politikası konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı. Yeni modelin fiyatlarının 2022 yılının ikinci çeyreğinde başlayacak olan teslimatlardan önce açıklanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu