Skoda Enyaq Coupe iV yüzünü gösterdi

Skoda, yeni Enyaq Coupe iV elektrikli SUV modelini gün yüzüne çıkardı. Coupe formlu SUV model performanslı RS versiyonuyla da elektrikli otomobil pazarına farklı bir soluk getirmek istiyor.

Model gamının tepesinde yer alan RS takılı versiyon 299 beygir güç ve 460 Nm tork ile öne çıkıyor

Üç donanım seviyesinde sunulan MEB platformuna yeni Skoda Enyaq Coupe iV, eğimli tavan çizgisiyle gelişmiş aerodinamik verimlilik sunuyor. Yeni model 0.234’lük sürtünmü katsayısıyla standart modele göre avantaja sahip. Aynı zamanda daha düşük ağırlık ile gelen Enyaq Coupe iV, bu sayede daha fazla menzil sunabiliyor.

Giriş seviyesinde arkadan itişli RWD Enyaq Coupe iV 80 olarak adlandırılan model 82 kWh’lik bataryası ile yaklaşık 545 km’lik menzil sunuyor. Enyaq iV 80’de bu mesafe 531 km olarak belirtiliyor. Yeni modelin tek elektrik motorundan elde ettiği güç ise 204 beygir olarak açıklandı.

Enyaq Coupe iV 80x ve Enyaq Coupe iV RS ön tekerleklere de güç gönderen ikinci bir elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. Enyaq Coupe 80x ikinci elektrik motoru sayesinde toplamda 265 beygir güç üretebiliyor.

Model gamının tepesinde yer alan RS takılı versiyon ise 299 beygir güç ve 460 Nm tork ile öne çıkıyor. 6.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilen aracın maksimum hızı ise 179 km/s olarak açıklandı.

Yeni Skoda Enyaq Coupe iV, optimize edilmiş bir spor şasi üzerinde yükseliyor. Standart modele göre önde 15 mm arkada ise 10 mm daha yere yakın konumlandırılan coupe formlu SUV daha iyi yol tutuş vadediyor.

Standart olarak 20 inçlik jantlarla sunulan modelde 21 inçlik jantları da tercih etmek mümkün. Her iki jant seçeneğinin dış kısmında da aracın aerodinamisine katkıda bulunan plastik kaplamalar kullanılmış.

Ön ızgara, pencere çerçevesi ve arka difüzörde kullanılan parlak siyah detaylar ile aracın sportif duruşu desteklenirken diğer RS versiyonlarında olduğu gibi bu modelde de arka bölümde boydan boya uzanan reflektör unutulmamış. Ayrıca tüm donanım seviyelerinde panaromik cam tavan standart olarak sunuluyor. Sunulan panaromik cam tavan sayesinde Skoda, yolcuların daha fazla baş mesafesine sahip olacaklarını belirtiyor.

İç mekana geçtiğimizde aracın çevreci kimliğini ön plana çıkarmak isteyen Skoda dönüştürülmüş malzemelere yer vermiş. SportLine donanım seçeneğinde ise siyah renkli sportif bir iç mekan bizleri bekliyor. RS versiyonuna göz attığımızda siyah delikli deri ve kontrast renkli dikiş ve şeritlere sahip spor koltuklarla karşılaşıyoruz. Kabin boyunca kullanılan karbon fiber görünümlü kaplamalar da sportif ruhu destekliyor.

Tüm modellerde 5.3 inçlik dijital gösterge ekranı ve 13 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranı ile donatılan modelde iç mekanda oldukça az tuşa yer verilmiş. Araçtaki çoğu işlevin dokumatik ekran üzerinden halledildiği SUV modelin iç mekanında genel anlamda minimalist bir tasarım felsefesi izlenmiş. Aracın 570 litrelik bagaj hacmi ise standart modelin 585 litrelik yükleme alanına göre biraz geride kalmış.

Skoda CEO’su Thomas Shafer SUV modelin tanıtmında “Yeni ENYAQ COUPÉ iV, ŠKODA iV ailesine daha da fazla duygusallık, spor stil ve zarafet getiriyor. Tasarımcılarımız ve mühendislerimiz, yüksek düzeyde işlevsellik ile duygusal bir tasarımı birleştirmeyi bir kez daha başardı.” ifadelerini kullandı.

Yeni modelin siparişleri önümüzdeki ay Avrupa’da başlıyor. Aracın fiyatları ise henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu