İşte Ferrari’nin ilk SUV modeli: Purosangue

Ferrari yaklaşık 3 yıl önce bir SUV model üreteceğini duyurmuştu. O günden bu yana merakla beklenen araç birçok kez kamuflajlı olarak karşımıza çıkmış olsa da ilk defa tam anlamıyla karşımıza çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görseller Ferrari’nin Purosangue olarak isimlendirdiği ilk SUV modelini gözler önüne serdi.

Bu yıl içerisinde üretimine başlanacak olan Purosangue’nin 2023 yılında yollarda olması bekleniyor

Fabrikada çekildiğini düşündüğümüz görseller aracın ön ve arka bölümünü ortaya koyuyor. Aracın ön bölümünde tıpkı SF90 modelinde olduğu gibi bölünmüş ön farlar yer alıyor. Ayrıca diğer önden motorlu modellerden farklı olarak ön ızgaranın da daha aşağıya konumlandırıldığını görüyoruz. Ferrari aracın SUV karakterini ortaya koymak için ise çamurlukların etrafında siyah kaplamalara yer vermiş.

Arka bölüme göz attığımızda 296 GTB modelindeki gibi dörtlü stop lambaları öne çıkıyor. Stop lambalarının altında yer alan oyuklar ise bu bölüme agresif bir hava kazandırıyor. Ayrıca arka tampondan çıkıntı yaparak ayrılan difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı her ne kadar SUV karosere sahip olsa da bu aracın bir Ferrari olduğunu bizlere hatırlatıyor.

Performans cephesinde de müşterilerini memnun etmek isteyen Ferrari’nin bu konuda fazla mesai harcadığı gelen haberler arasında. Henüz elimizde resmi bir bilgi olmasa da Purosangue’nin ilk olarak elektrik destekli turbo beslemeli bir motora ev sahipliği yapacağı yapılan iddialar arasında. İlerleyen dönemde ise 6.5 litrelik atmosferik bir V12 motorun seçenekler arasında yer alacağı konuşuluyor.

Purosangue modelinin 296 GTB’den alınan V6 hibrit güç aktarma organı sunulmasını bekliyoruz. 830 beygir güç ve 740 Nm tork üretebilen bu motor ile SUV model oldukça ciddi rakamlar elde edebilir. Ancak Ferrari diğer performanslı modellerinin satışlarını etkilememek adına SUV modelini elektrik motorundan yoksun bırakabilir. Bu da 167 beygirlik bir güç kaybı demek olabilir. Yine de 2.9 litrlelik çift turbo beslemeli motorun ürettiği 663 beygir gücün oldukça yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

SF90 modelinden hatırladığımız 4.0 litrelik çift turbo şarjlı ünite de bir diğer seçenek olarak öne çıkıyor. 3 elektrik motoru ile birlikte 1.000 beygiri aşan bir güç üretebilen bu ünitenin de yine aynı nedenlerden dolayı elektrik desteğinden yoksun kalmasını bekleyebiliriz. 780 beygir güç ve 800 Nm tork ile bu V8 motor da yine oldukça yeterli bir güç sunacaktır. SUV modelinin en tepesinde yer alacak bir versiyon için ise 812 Superfast’ten 6.5 litrelik V12 motor kullanılabilir.

Ortaya çıkan görseller ile birlikte Purosangue’nin tasarımı hakkında oldukça fazla fikir sahibi olsak da SUV model hakkında henüz bilinmeyen oldukça fazla şey var. Ancak bu bilinmeyenlerin ilerleyen dönemde azalacağını söyleyebiliriz. Bu yıl içerisinde üretimine başlanacak olan Purosangue’nin 2023 yılında yollarda olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu