Volkswagen Grubu otomobillerini taşıyan gemide yangın

Yaklaşık 4.000 Volkswagen Grubu aracı taşıyan kargo gemisi olan Felicity Ace, Portekiz kıyılarında alev aldı. Gemide yer alan 22 mürettebatın tamamı Portekiz donanması tarafından kurtarıldığı açıklanırken ABD’ye gitmekte oldukları bildirilen gemideki araçların akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.

Atlantik Okyanusu’nda sürüklenen gemide Volkswagen, Audi, Lamborghini, Porsche ve Bugatti markalarına ait araçlar bulunuyor

10 Şubat’ta Almanya’nın Emden limanından ayrılan Fecility Ace adlı geminin 23 Şubat sabahı Rhode Island eyaletine yanaşması bekleniyordu. Şuan Atlantik Okyanusu’nda sürüklenen gemide Volkswagen, Audi, Lamborghini, Porsche ve Bugatti markalarına ait araçlar bulunduğu öğrenildi.

Marka sözcüsü Insider‘a gönderdiği e-postada “Bugün Volkswagen Grubu araçlarını Atlantik boyunca taşıyan bir kargo gemisinin karıştığı bir olayın farkındayız. Şuanda bizlere ulaşan herhangi bir yaralanma bilgisi yok. Olayın nedenini araştırmak için yerel yetkililer ve nakliye şirketi ile birlikte çalışıyoruz” ifadelerine yer vermiş.

Gemi, kargo güvertelerinden birinde çıkan yangının ardından 16 Şubat Çarşamba sabahı imdat sinyali göndermiş. Edinilen bilgiye göre Felicity Ace’in mürettebatının bir kısmının cankurtaran botuna yardımı ile Yunan şirketine ait Resilient Warrior gemisine aktarılmış. 11 mürettebatın da Portekiz Donanması helikopteri tarafından kurtarıldığı ifade edildi.

Paylaşılan görüntülerde gemiden yükselen duman net bir şekilde görülüyor. Yetkililer yangını kontrol altına almaya çalışırken araçların kurtarılabilir durumda olup olmadığı da henüz netlik kazanmış değil.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmaması en sevindirici gelişme. Ancak bir otomobilsever olarak araçların da kurtarılmasını umuyoruz.

2019 yılında da yine 4.000’den fazla KIA ve Hyundai markalı araçları taşıyan Golden Ray gemisi alabora olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu