Toyota yeni GR YARIS Rally1 ile İsveç’te ilk zaferini kazandı!

TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’nın yeni GR YARIS Rally1 aracı İsveç Rallisi’nde ilk zaferine ulaştı. 2022 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışında Kalle Rovanpera, birinci sırada finişe ulaşarak önemli bir zafere imza attı. Toyota pilotlarından Esapekka Lappi ise rallide üçüncü olarak takımın podyum başarısına katkı sağladı.

TOYOTA GAZOO Racing durmak bilmiyor!

Yeni ralli merkezi Umea’da gerçekleştirilen İsveç Rallisi, hafta sonu boyunca üç pilotun yakın mücadelesiyle geçti. Yüksek hızdaki karla kaplı etaplarla öne çıkan İsveç Rallisi’nde Rovanpera, Cumartesi günü liderliği almayı başardı. 19 etabın 6’sını kazanmayı başaran Rovanpera en yakın rakibine 22 saniye fark atmayı başardı. Böylece co-pilotu Jonne Halttunen ile birlikte WRC kariyerinin üçüncü galibiyeti aldı. Rovanpera, İsveç Rallisi zaferiyle 2001’de yine burada kazanan babası Harri ile aynı başarıyı paylaşmış oldu. Genç sürücü, bu zaferle birlikte Pilotlar Şampiyonası’nda 14 puan farkla liderliği de aldı. Cumartesi günü ikincilik için yakın bir mücadele ortaya koyan Lappi, 8.6 saniye farkla üçüncü sırayı alarak takımı adına iyi bir ralli geçirdi. Takımın diğer pilotu Elfyn Evans’ın güçlü performansı ise aracının ön tarafına verdiği hasarın ardından yaşanan sorunlar nedeniyle sona erdi.

Yeni bir zafer daha!

TOYOTA GAZOO Racing bu sonuçlarla birlikte 24 puan farkla Markalar Şampiyonası’nda ilk sıraya yerleşti. Bununla birlikte Rallide yarışan üç GR YARIS Rally1 aracı, ilk dört sırada yer aldı. Takamoto Katsuta’nın dördüncü olması, TGR WRT Next Generation adına önemli puanlar kazandırdı.

Takım kaptanı Jari-Matti Latvala, Rovanpera’nın ralliyi kazanarak inanılmaz bir performans ortaya koyduğunu belirterek “Hafta sonunun başında yola çıkan ilk araç olmak zordu ama bunu çok iyi yönetti ve hızı gerçekten etkileyiciydi. GR YARIS Rally1 ile ilk zaferimizi getirdiği için ona ve takıma teşekkür ediyorum.” dedi. Yarışın galibi Kalle Rovanpera İsveç’te kazanmanın çok iyi bir his olduğunu söyleyerek “Cuma günü yolda ilk araç olduktan sonra çok iyi bir sonuç elde ettik. Bu araçta Monte Carlo’da ilk rallide zorluklar yaşamıştım ama burada tüm hafta sonu boyunca çok daha iyiydim. Takıma aracı daha iyi hale getirdikleri ve benim daha rahat etmemi sağladıkları için çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki durağı, 21-24 Nisan tarihlerinde yapılacak Hırvatistan Rallisi olacak. Sezonun üçüncü yarışı, başkent Zagreb’in etrafındaki farklı asfalt yollarda yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu