CUPRA EKS, FIA ETCR’de yarışacak pilotlarını açıkladı

CUPRA EKS, FIA ETCR eTouring 2022 Dünya Şampiyonası’nda yarışacak pilotlarını açıkladı. Tamamen elektrikli turing otomobil ekibinde son ETCR şampiyonu Mattias Ekström ve Jordi Gené’ye, Tom Blomqvist ve Adrien Tambay katılıyor. 

FIA Dünya Ralli Şampiyonası, NASCAR, Bathurst 24 Hours ve Dakar Rallisi’nde yarışan Ekström, dünyanın en çok yönlü pilotlarından biri olarak görülüyor.

1984 Dünya Ralli şampiyonu Stig Blomqvist’in oğlu Blomqvist, 2010 yılında henüz 16 yaşındayken Formula Renault Birleşik Krallık yarışlarında en genç şampiyon unvanını kazandı. İsveçli pilot, o günden bu yana Alman Formula 3, DTM, Formula E’de yarıştı ve Macau Grand Prix’sinde mücadele etti. Blancpain GT Serisi, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve IMSA SportsCar Şampiyonası’nda da yarışan 28 yaşındaki pilot, hem 24 Hours of Spa (2018) hem de Daytona 24 Hours (2022) yarışlarını kazandı ve 24 Hours of Le Mans (2021) LMP2’de ikinci, Petit Le Mans yarışında (2019) ise üçüncü oldu.

Eski Formula 1 şampiyonu Patrick Tambay’ın oğlu olan ve yarış kariyerine Almanya’da başlayan Paris doğumlu Tambay, Formula 3 Euroseries, Auto GP, GP3 (Spa-Francorchamps’ı kazandı) ve DTM’de yarıştı. 31 yaşındaki pilot, tıpkı Blomqvist gibi, bu yıl FIA ETCR eTouring Car Dünya Kupası’ndaki ilk yarışına CUPRA EKS ile çıkacak.

Gené ise parlak yarış kariyerinin çoğunu markayla birlikte geçirdi. Geçen yıl ETCR sürücüleri sıralamasında dördüncü olan Gené, dünyanın en iyi turing otomobil test pilotlarından biri olarak, dünyanın ilk yüzde 100 elektrikli turing otomobili olan CUPRA e-Racer’ın geliştirilmesinde önemli rol oynuyor.

Ekström, son ETCR şampiyonu ve EKS’nin kurucusu. FIA Dünya Ralli Şampiyonası, NASCAR, Bathurst 24 Hours ve Dakar Rallisi’nde yarışan 41 yaşındaki İsveçli, dünyanın en çok yönlü pilotlarından biri olarak görülüyor. Başarılı sporcu, FIA World Rallycross şampiyonu oldu (2016), DTM şampiyonasında iki kez galibiyet kazandı (2004 ve 2007), İsveç Touring Car yarışlarında bir kez (1999), Race of Champions’da ise üç kez (2006, 2007 ve 2009) birinci oldu.

 İlhamını dijital dünyadan aldı

CUPRA e-Racer, Pau Ville, Fransa’daki FIA ETCR eTouring Car Dünya Kupası 2022’nin (6-8 Mayıs) açılış yarışlarında yepyeni bir görünümle piste çıkıyor. Neon sarısı kinetik vurgularla kaplı, canlı ve biçim değiştiren yeşil ve mor tonlara sahip çok katmanlı gövde rengi, ilhamını dijital dünyadan alıyor ve markanın estetiğinde devrim niteliğinde bir değişikliği işaret ediyor.

Kaplamanın altında da yenilikler var. CUPRA e-Racer’ın ağırlık optimizasyonu geliştirildi ve güçlendirilmiş parçalarla daha da sağlamlaştı. Ayrıca otomobilde, yeni bir açılır tavan ve kapılardan girişin tehlikeli olduğu durumlarda kokpite tıbbi erişime imkân sağlayacak çıkarılabilir plastik pencereler yer alıyor.

CUPRA Yarış Teknik Geliştirme Müdürü Xavi Serra, Tom Blomqvist ve Adrien Tambay gibi başarılı pilotların tamamen elektrikli kadroya ilk kez katılması son derece özel bir durum, hemen uyum sağlayacaklarından ve çok iyi sonuçlar elde edeceklerinden eminiz. Mattias Ekström ve Jordi Gené ile her takımın hayalini kurduğu deneyime, yarış kazanma becerisine ve sürekliliğine sahibiz” dedi. 

CUPRA EKS Pilotu Adrien Tambay, “Sezonun başlamasını dört gözle bekliyorum. Takım geçen yıl tarih yazdı. Bu yılki mücadele ise FIA ETCR şampiyonluğunu hedefleyerek; bu hedefe ulaşmaya yardımcı olmak. Yarış tutkumun sınırı yok ve bu tutkuyu böyle harika bir takımla paylaşmak, pistte elimden gelenin en iyisini yapmam için bana ilham verecek” dedi. 

Bir diğer pilot Tom Blomqvist ise, “Motivasyonum çok yüksek. FIA ETCR Şampiyonası elektrikli yarışlar için atılmış doğru bir adım olduğundan, bunun benim için büyük bir deneyim olacağına inanıyorum. Bu macerada CUPRA EKS’ye katıldığım için gurur duyuyorum. Gerçekten kararlıyız ve kazanmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu