Mercedes-Benz EQS SUV yüzünü gösterdi

Alman üretici, geçtiğimiz yıl EQS Sedan modelini tanıtmıştı. Mercedes-Benz, elektrikli lüks sedan modelinin yanını şimdi ise EQS SUV ile dolduruyor. EQS Sedan ile aynı platformu paylaşan EQS SUV, lüks elektrikli otomobil sınıfına farklı bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Mercedes-Benz, yeni EQS SUV modelini iki farklı versiyon ile sunuyor

Mercedes-Benz, yeni EQS SUV modelini iki farklı versiyon ile sunuyor. Giriş seviyesinde 359 beygir güç ve 568 Nm tork üretebilen EQS SUV 450+ yer alıyor. Tek bir elektrik motoruna ev sahipliği yapan araçta güç ünitesi arka aksa üzerinde konumlandırılıyor.

Daha fazla güç ve dört tekerlekten çekiş isteyenler için ise EQS SUV 580 4MATIC hazır bekliyor. 580 4MATIC, toplamda 544 beygir güç üretebilen iki elektrik motoruna sahip. Bu versiyonda her bir aksa güç veren elektrikli güç ünitelerine yer verilmiş. Motor seçenekleri ve isim takıları konusunda EQS Sedan ile benzeşen EQS SUV, sedan modele göre biraz daha fazla güce sahip olmasıyla fark yaratıyor.

Alman markadan yapılan açıklamaya göre her iki SUV modeli de DC hızlı şarj cihazına ile bataryasını %10’dan %80 oranına çıkarmak için sadece 31 dakikaya ihtiyaç duyuyor. Eğer aracınızı evinizde şarj etmek isterseniz ise bu rakam 11 saatin üzerine çıkıyor.

Güç konusunda Mercedes-Benz EQS Sedan’a göre avantajlı olan EQS SUV, menzil konusunda ise geride kalıyor. Yeni EQS SUV, WLPT verilerine göre yaklaşık 600 km’lik bir menzil sunuyor. Bu menzilin giriş versiyonu tarafından sağlandığını düşünüyoruz. dört tekerlekten çekişe sahip çift elektrikli motorlu model muhtemelen daha az menzil sunacaktır. Bu değer EQS Sedan için 649 km olarak belirtiliyor.

EQS SUV, 5.130 mm uzunluğu ile oldukça büyük bir otomobil. 1.955 mm genişliğe ve 1.727 mm yüksekliği ile elektrikli SUV modeller arasından sıyrılan araç ayrıca isteğe bağlı olarak üçüncü koltuk sırası da sunuyor. Elektrikli SUV model 3.200 mm’lik dingil mesafesiyle de geniş bir iç mekan vadediyor.

EQS SUV, artık aşina olduğumuz bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Ön yüzünü sedan kardeşi ile paylaşan araçta arka bölümde de markanın diğer elektrikli SUV modellerinden tanıdığımız bir tasarım izlenmiş. Tabi ki bu ifadeler SUV modelin kötü bir tasarıma sahip olduğu anlamına gelmiyor. Oldukça şık bir duruş sergileyen EQS SUV, lüks havayı her detayında hissettiriyor.

Özellikle iç mekanıyla oldukça iddialı olan EQS SUV, bu bölümünü EQS Sedan ile paylaşıyor. 450+ standart olarak 12.8 inç bilgi-eğlence ekranı ve 12.3 inçlik dijital gösterge ekranı ile geliyor. 580 4MATIC’in üzerine biraz daha koyduğunuzda ise 56 inçlik tek bir kavisli cam panelin altındaki üç ekranlı MBUX Hyperscreen’e sahip oluyorsunuz.

Arka koltuk eğlence sistemini de tercih ettiğinizde elektrikli otomobil başka etkileyici özelliklere de kavuşuyor. Arka koltuk önlerine bir çift 11.6 inçlik ekran ekleyen bu pakette ayrıca bir kontrol paneli görevi gören merkezi bir tablet ekran da sunuluyor. Bu tablet araçtan belli bir uzaklığa kadar da kullanılabiliyor.

Bu kadar teknolojik bir iç mekan sunan Mercedes-Benz, konforu da göz ardı etmemiş tabi ki. EQS SUV’da Adaptif Sönümleme Sistemine sahip AIRMATIC Havalı Süspansiyon yer alıyor. Ayrıca orta konsolda sunulan parmak izi okuyucu ile yedi farklı profil oluşturulabiliyor. Böylelikle kullanıcılar kendi koltuk ayarlarına rahatça ulaşabiliyorlar.

Bu ileri teknoloji araçta birçok sürücü destek sistemi de kendisine yer bulmuş. Bu sistemler arasında Aktif Mesafe Asistanı DISTRONIC adaptif cruise control, Aktif Şeritte Kalma ve Kör Nokta Asistanı, Aktif Dur- Kalk Asistanı, Aktif Direksiyon Asistanı ve Çapraz Trafik Fonksiyonlu Aktif Fren Asistanı yer alıyor.

Mercedes-Benz, EQS SUV’un fiyat etiketi konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak elektrikli SUV modelin EQS Sedan ile benzer fiyatlarla sunulacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu