Nissan Cefiro, GT-R R35’e nasıl dönüştürülür?

Replika modeller görmeye son dönemde alıştık. Bu seferki replika aracımız ise Tayland’dan geliyor. Nissan Cefiro temel alınarak geliştirilen bu GT-R R35, kaputunun altında ise RB26 kodlu efsane motoru taşıyor.

Bu R35 gövde panellerin altında yatan araç aslında bir A31 Nissan Cefiro’dan başkası değil

YouTube’dan CB Media adlı kanalda paylaşılan videoda bu özel replika gözler önüne seriliyor. İzleyenler ilk etapta Nissan GT-R R35’in VR38 V6 motoru yerine RB26 kullanıldığını düşünüp heyecanlanmış olsa da gerçek bundan çok daha farklı. Aracın her iki yanında yer alan “FAKE” (Sahte) yazılarının kaynağı ise sonradan anlaşılıyor.

Bu R35 gövde panellerin altında yatan araç aslında bir A31 Nissan Cefiro’dan başkası değildi. Farlar, ön tampon, kaput, kapılar ve stop lambaları gerçek bir R35 GT-R’den alınırken, gövdenin geri kalanında ise karbon fiber panellerden oluşturulmuş. Panellerin, birçok farklı araç için replika gövde panelleri üreten Taylandlı Karn Fiber şirketinden alındığı belirtildi.

Tuner Concept adlı şirketin CEO’su olan Frank, ürettikleri özel süspansiyon parçalarını tanıtmak için bu özel GT-R’yi ortaya koymuş. 2017 Bangkok Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan bu özel replika YouTube’da paylaşılan bu videodan sonra birden popüleritesini arttırdı.

Cefiro altyapısını kullanan replika model, orijinalinin aksine sadece arkadan itişli. Böylelikle daha iyi drift yaptığı belirtilen aracın yetenekleri de videoda açıkça görülüyor. Hali hazırda başarılı bir görünüme ve drift için uygun bir altyapıya sahip olan Cefiro’nun GT-R R35 kimliğine bürünmesi ise etkileyiciliği arttırıyor. Zira, yüksek ithalat vergilerine sahip Tayland’da gerçek bir GT-R’nin maliyetinin 400.000 dolar üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Nissan Cefiro’yu yaklaşık 50.000 dolar harcayarak bu hale dönüştüren sahibini kesinlikle kutlamak gerekir. Nissan Cefiro, GT-R R35 için oldukça iyi bir donör olmuş diyebiliriz. Peki siz replika otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu