Toyota Supra sonunda manuel şanzımana kavuştu!

Toyota sonunda ikonik Supra modelinin ruhuna ihanet etmeyi bırakıp manuel şanzıman seçeneğini ekledi. Bununla da kalmayan Japon üretici, manuel şanzımanı kutlamak adına A91 MT adında özel bir versiyon da tanıttı.

Yeni manuel şanzıman, Supra’nın 387 beygir güç ve 497 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik 6 silindirli motoru ile birlikte sunulacak.

Yeni manuel şanzıman, Supra’nın 387 beygir güç ve 497 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik 6 silindirli motoru ile birlikte sunulacak. Bu motor için özel olarak geliştirilen 6 ileri vites kutusu seçeneği, 2.0 litrelik ünitede ise yer almıyor.

İleri seviyede sürüş keyfi için üretilen bu şanzıman, daha iyi bir kalkış ve düşük viteslerdeki hızlanmayı arttırmak adına daha kısa son dişli oranına sahip. Bir yazılım ile desteklenen şanzıman vites değiştirme sırasında torku ayarlayabiliyor. Bu özelliği kullanmak istemeyen sürücüler ise bu yazılımı devre dışı bırakabiliyor.

Manuel şanzımanın dönüşünü kutlamak adına üretilen A91 MT versiyonu ise kırmızı detaylarla standart modellerden ayrılacak. Mat Beyaz ya da gri gövde rengi ile sunulan versiyon 19 inçlik özel jantlarıyla da farkını ortaya koyuyor. A91 MT ayrıca Cognac özel deri koltukları ve GR amblemine sahip Alcantara vites kolu ile içiride de fark yaratıyor. 12 Hoparlörlü JBL ses sistemi de özel versiyonda sunulan bir diğer dikkat çeken detay.

Yeni Toyota Supra’daki yenilikler manuel şanzımanla sınırlı kalmamış. Yeni model virjlarda ve düzlüklerde daha iyi bir sürüş dengesi sunmak adına yenilenmiş bir süspansiyona ve amortisörlere ev sahipliği yapıyor. Aracın elektrikli hidrolik direksiyonu da revize edilirken, aktif arka diferansiyel de yeniliklerden nasibini almış.

Uzun zamandır beklenen manuel şanzımanlı Toyota Supra bu yıl içerisinde satışa sunulacak. Aracın fiyat etiketini ise henüz bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu