Hiç çekici üzerinde hız cezası yediniz mi?

Alpine A110, son dönemde üretilen en eğlenceli otomobillerden bir tanesi. En güçlü ortadan motorlu araçlardan biri olmasa da oldukça eğlenceli bir sürüşe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu otomobilin sahibi de A110’un eğlenceli sürüşünün tadını eminiz çıkarıyordur. Hatta hız cezası yemiş olma şansı da oldukça yüksek. Ancak bu sefer durum öyle değil.

Çekici üzerinde taşınan araca hız cezası kesildi!

EasyRad isimli bir Facebook sayfasının paylaştığına göre Paris’te gerçekleşen olayda otomobil sahibine bir hız cezası ulaşmış. 12 Mart tarihli bu ceza makbuzunda azami sınırın 70 km/s olduğu bölgede aracıyla 79 km/s hızla ilerlediği belirtiliyor. Ve tabi ki bu durumu kanıtlayan bir fotoğraf da makbuza eklenmiş.

Ancak fotoğrafta gözden kaçan çok önemli bir detay var. Maalesef Paris Polis Departmanı aracın direksiyonunda kimsenin yer almadığını görememiş. Ayrıca aracın bir çekicinin arkasında halatlarla bağlı olduğu da açıkça görülüyor.

Alpine A110 hız cezası

Bu resmin çekilmesinden cezanın düzenlenmesine kadar her şeyin otomatik olarak gerçekleştiği görülüyor. Kimsenin hız cezası makbuzunu kontrol etmediği de oldukça açık. Ancak böyle bir detayın kaçırılmış olması inanılır gibi değil.

Neyse ki bu aracın sahibi durumu kolayca açıklayıp cezayı ödemekten kurtulacaktır. Ancak ortada hız sınırı aşan bir kişi olmalı, değil mi? Her ne kadar fotoğrafın tamamı elimizde olmasa da orijinal fotoğrafta çekicinin de plakasının yer aldığını düşünüyoruz. Bu durumda çekicinin sürücüsü bu cezadan kaçamayacaktır.

Demek ki bu tür olaylar sadece Türkiye’de gerçekleşmiyormuş. Peki sizin başınızdan buna benzer bir olay geçti mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu