BMW M3 sonunda station-wagon karosere kavuştu!

BMW uzun zamandır beklenen M3 Touring modelini görücüye çıkardı. Yıllardır Audi RS4 Avant ve Mercedes-AMG C63 Estate modellerine cevap vermeyen marka yeni M3 Touring ile birlikte rakiplerini gözüne kestirmiş görünüyor.

BMW M3 Touring ile hafta sonlarında pistte turladıktan sonra dönüşte market alışverişinizi de yapabilirsiniz

M3 Competition baz alınarak geliştirilen BMW M3 Touring, 3.0 litrelik çift turbo beslemeli 6 silindirli motora ev sahipliği yapıyor. Bu motor performanslı station-wagon modele 510 beygir güç ve 650 Nm tork sağlıyor. M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç, gücünü 8 ileri otomatik şanzıman ile yere aktarıyor. 100 km/s hıza 3.6 saniyede ulaşan aracın maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış. M Driver’s Package satın alındığında ise bu değeri 280 km/s hıza çıkarmak mümkün oluyor.

Güçlü motorun yanı sıra BMW M3 Touring’de elden geçirilen spor süspansiyonlara ve Active M diferansiyele de yer vermiş. Önde 19 arkada ise 20 inçlik alaşım jantlara sahip olan modelde gelişmiş bir fren sistemi de bulunuyor. Karbon seramik fren diskleri ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Oldukça etkileyici performans rakamlarına sahip olan BMW M3 Touring, bu iddiasını Nürburgring’de de kanıtlamış durumda. Yeşil Cehennem lakaplı pisti 7:35.060 ile turlayan model, bu pistteki en hızlı station-wagon oldu. M3 Touring bu süre ile ağabeyi M5 Competition ve Honda’nın süper otomobil sınıfındaki temsilcisi NSX’i de geride bırakmış durumda. Tüm bunları düşündüğümüzde M3 Touring’in oldukça etkileyici olduğunu şimdiden söylemek yanlış olmaz.

Dışarı da ise yeni otomobilde mevcut M3 modelinin izinden gidildiğini görüyoruz. Ön bölümde büyük ızgaralara ev sahipliği yapan araçta daha sportif tamponlar yer alıyor. Şişkin çamurluklar, dörtlü egzoz çıkışı ve agresif arka difüzör ise aracın standart bir station-wagon olmadığını çevredekilere haykırıyor.

Tüm bu sportif ögelere ve güçlü motora rağmen BMW M3 Touring kullanışlılık anlamında da öne çıkıyor. 500 litrelik bir bagaj hacmine sahip olan model ile hafta sonlarında pistte turladıktan sonra dönüşte market alışverişinizi de yapabilirsiniz. Arka koltuklar yatırıldığında ise aracın yükleme kapasitesi 1.510 litreye ulaşıyor.

İç mekanda da yine M3 modeli ile aynı çizgilere sahip olan M3 Touring; spor koltuklar, karbon fiber detaylar ve spor direksiyon ile karakterini en iyi şekilde yansıtıyor. 12.3 inçlik dijital gösterge ekranı ve 14.9 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranına sahip kavisli çift ekran düzenini M3 Touring’de de görüyoruz.

Yeni BMW M3 ilk etapta Avrupa ve Avustralya pazarlarında satışa sunulacak. Performanslı station-wagon modelin başka hangi pazarlarda sunulacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak bu otomobili Türkiye’de görmek gerçekten güzel olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu