Cupra 2025 yılı model planlamasını duyurdu

CUPRA, dört yıl önce markanın doğduğu Terramar, Sitges’de, düzenlediği bir etkinlikte, geleceğe yönelik planlarını ve yeni elektrikli model gamını paylaştı. 

2025 yılına kadar CUPRA Terramar, Tavascan ve UrbanRebel modellerini tanıtacak

Unstoppable Impulse adı verilen ve uluslararası medya temsilcilerinin yanı sıra CUPRA markasının işbirliğinde olduğu şirket yöneticilerinin, Ballon d’Or ve FIFA En İyi Futbolcu Ödülü sahibi Alexia Putellas gibi CUPRA elçilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yeni kahramanların dahil olacağı yeni dönemin başlangıcına ilişkin bilgiler ve geride kalan dört yılda markanın ulaştığı nokta aktarıldı.

Bugüne kadar 200 bine yakın adette araç satışı gerçekleştiren CUPRA, 2018’de 430 milyon Euro olan cirosunu 2021 yılı sonunda 2,2 milyar Euro’ya yükselterek tüm hedeflerinin üzerinde bir başarı yakaladı. CUPRA 2022 yılı sonunda da satışlarını, cirosunu ve global CUPRA Masters ve CUPRA City Garages ağını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

2025 yılına kadar, üç yeni elektrikli modelle; CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan ve CUPRA UrbanRebel ve yenilenen mevcut ürün yelpazesiyle yeni bir döneme girecek markanın gelecek hedefleriyle ilgili olarak CUPRA CEO’su Wayne Griffiths şunları söyledi: “CUPRA’nın 2025 yılına kadar pazara sunacağı yeni nesil kahramanlarının tamamını sergiliyoruz. Hedefimiz 2025 yılına kadar yılda 500 bin adet araç satışı gerçekleştirmek ve uluslararası yeni pazarlara genişlemenin yanı sıra yeni segmentlere dahil olmaya devam etmek. CUPRA Tribe bu hedeflerin gerçekleşmesini sağlamak konusunda son derece kararlı. Bizim için önemli olan insandır, çünkü nihayetinde, markayı marka yapan da insanlardır.”

CUPRA’nın inanılmaz yolculuğu

Çağdaş sportifliği yeniden keşfetme amacıyla, birkaç kişi tarafından 2018 yılında yolculuğuna başlayan CUPRA markasının karakterini somutlaştıran ilk model CUPRA Ateca oldu. 

Segmentinde benzersiz olan bu modelden iki yıl sonra CUPRA Leon pazara sunuldu. Markanın geniş bir yelpazede güçlü motorlara sahip ilk modeli olmasının yanı sıra yüksek performanslı plug-in hibrit motoru sayesinde aynı zamanda ilk elektrikli CUPRA modeliydi. 

Bunu ilk bağımsız model olan CUPRA Formentor takip etti. Crossover SUV, şu ana kadar dünya çapında teslim edilen yaklaşık 100 bin adetle halen markanın en çok satan modeli konumunda.

Markanın ürün gamına daha sonra yüzde 100 elektrikli ve elektrifikasyonla performans arasında mükemmel bir uyum sağlayan CUPRA Born eklendi. 

Yeni kahramanlarla yeni dönem

CUPRA Unstoppable Impulse etkinliğinde gelecek dönemde pazara sunacağı yeni modelleriyle ilgili bilgiler de verdi. 

Modellerden ilki, markanın ilk tamamen elektrikli SUV’u CUPRA Terramar

Cesur ve çarpıcı tasarımıyla tam anlamıyla sportif elektrikli bir SUV olan CUPRA Terramar, markayı Avrupa’nın en hızlı büyüyen segmenti olan SUV segmentinin aktif noktasına taşıyacak. Audi’nin Macaristan’daki Györ fabrikasında üretilecek CUPRA Terramar, ICE versiyonlarının yanı sıra tam elektrikli modda yaklaşık 100 km hız yapabilen yeni nesil plug-in hibrit güç aktarma organlarıyla da satışa sunulacak.

İsmini CUPRA markası için her şeyin başladığı Terramar’dan alan yeni sportif hibrit SUV, sürücünün nasıl hissedeceği düşünülerek oluşturulan sürücü odaklı iç mekan konsepti sayesinde en son teknolojiyle birlikte benzersiz bir deneyim sunmaya aday. CUPRA DNA’sı en rekabetçi segmentlerden birinde bu 4,5 metre uzunluğundaki SUV modeliyle temsil edilecek. 

Bir rüya gerçek oluyor: CUPRA Tavascan

CUPRA’nın geleceğe yolculuğunun bir sonraki durağı CUPRA Tavascan. CUPRA’nın elektrikli vizyonunu benimseyen model, 2019 yılında tanıtılan konsepte sadık kalacak. 2021 yılında tanıtılan CUPRA Tavascan Extreme E Concept ile tasarıma ait bazı ipuçları verilen CUPRA Tavascan, çağdaş elektrifikasyon vizyonunu yakalamanın yanısıra, aynı zamanda CUPRA’yı yeni pazarlara taşıyarak markayı globalleştiriyor. Modelin 2024 yılında pazara sunulması hedefleniyor.

Geleneklere meydan okuyan CUPRA UrbanRebel

CUPRA, 2025 yılında Kentsel Elektrikli Otomobili olan UrbanRebel’ı yola çıkartmayı planlıyor. CUPRA’yı geleneksel sınırlarının çok ötesine taşıyacak UrbanRebel, daha asi bir elektrik dünyası için tasarlanmış ve geliştirilmiş. Önden çekişli model, yüksek performanslı bir kentsel otomobil sunmak için Volkswagen Grubu’nun MEB Small platformunu kullanıyor. 

CUPRA’nın tamamen elektrikli bir markaya dönüşünün anahtarı olarak görülen CUPRA UrbanRebel, önümüzdeki yıllarda markanın en büyük projesi olarak görülüyor. Volkswagen Grubu içindeki farklı markalar için sürdürülebilir kentsel mobiliteyi yaygınlaştıracak araç ailesi olan kümenin geliştirilmesine de öncülük edecek.

4,03 m uzunluğundaki model, çevreye karşı duyarlılığı kanıtlarcasına geri dönüştürülmüş polimerler ve biyolojik bazlı malzemelerden yapılmış. 

Hem dış hem de iç mekandaki hafif tasarım, aracın 226HP’lik (166 kW) elektrik motoru sayesinde yalnızca 6,9 saniyede 100 km/s’ye ulaşmasına yardımcı oluyor ve 440 km’ye kadar bir menzil sağlıyor.

Barselona’da tasarlanan ve geliştirilen CUPRA UrbanRebel’ın 2025 yılında pazara sunulması hedefleniyor. CUPRA markası için bir otomobilden daha fazla anlam taşıyan UrbanRebel, elektrikli mobiliteyi yaygınlaştıracak bir model olarak görülüyor. 

İspanya elektrikli mobilitenin merkezi olacak

Etkinlikte markanın gelecek planlarına ilişkin bilgiler de verildi. Future: Fast Forward projesiyle İspanya’yı elektrikli mobilite konusunda Avrupa’nın merkezi haline dönüştürmeyi hedefleyen CUPRA, bu amaçla 62 ulusal ve uluslararası ortaktan oluşan bir grubu da hayata geçirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Volkswagen Grubu ve Future: Fast Forward ortaklarıyla birlikte, 10 milyar Euro yatırımla İspanya’da gerçekleştirilecek projeyi tanıtan CUPRA, İspanya’nın tarihindeki en büyük endüstriyel yatırıma da imza atmış oldu. 

CUPRA CEO’su Wayne Griffiths “Tam olarak nereye gitmek istediğimizi biliyoruz. Ve size söz veriyorum pazara sunacağımız her bir model, sıkıcı olmayacak, yolculuğumuzda bir adım önde olacak. Kendimize sadık kalacağız ve otantik olacağız, CUPRA Tribe’ın ruhu budur. Bunu her zaman yaptığımız gibi CUPRA tarzında yapacağız. Gelecek elektriktir. Gelecek CUPRA’dır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu