Yeni nesil Honda Civic Type R görücüye çıkıyor!

Tamamen yeni 2023 Honda Civic Type R, 21 Temmuz’da görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Uzun zamandır beklenen ateşli hatchback, Türkiye saati ile 07.30’da tanıtılacak.

Civic Type R, büyük arka kanadı ve üçlü egzoz çıkışı ile karakterini ortaya koyuyor

Honda, yeni Civic Type R hakkında henüz teknik özellikler yayınlamadı ve bu bilgilere ulaşmak için tanıtımı beklememiz gerekecek. Ancak mevcut modelin 320 beygir güç ve 420 Nm tork ürettiğini düşündüğümüzde yeni nesilde bu rakamların üzerine çıkılacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Civic Type R, yeni nesilde de turbo beslemeli 2.0 litrelik 4 silindirli motorun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak. Gücünü 6 ileri manuel şanzımanla ön tekerleklere aktaracak olan modelde sınırlı kaydırmalı ön diferansiyel de yerini koruyacak.

Bilindiği gibi Honda Civic yeni neslinde selefine göre daha sade tasarım ögelerine sahip. Bu yüzden tasarım olarak ele aldığımızda yeni nesil Civic Type R’ın daha olgun bir tasarıma sahip olacağını söyleyebiliriz. Ancak tabi ki performanslı versiyon standart modelden belli başlı noktalarda ayrılacak.

Type R, ön bölümde daha geniş ızgara ve hava girişleri ile standart Civic’ten ayrılacak. Ayrıca tıpkı selefinde olduğu gibi bir ön splitter da araçtaki yerini alacak. Yeni modelin kaputu da yine kendisine özgü olacak. Yan marşpiyeller, siyah jantlar ve kırmızı Brembo frenler de yine aracın fark yaratan detayları arasında.

Yeni Honda Civic Type R

Araçtaki asıl büyük değişiklik ise arka bölümde kendisini gösteriyor. Çok daha geleneksel yapıya rağmen Civic Type R arka tarafta çok daha cesur olmayı sürdürüyor. Büyük arka kanadı ve üçlü egzoz çıkışı ile karakterini ortaya koyan Civic Type R, sportif arka tampon ve difüzör ile tamamlanıyor.

İç bölümde de yine aracın karakterini ortaya koyan detaylar göreceğiz. Bunlar arasında spor koltuklar, yeni direksiyon simidi, kırmızı renkli detaylar ve çeşitli karbon fiber parçaları gösterebiliriz. Yeni model önümüzdeki hafta tanıtıldığında ise çok daha detaylı bilgiler ile sizlerle olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu