Yeni Nissan X-Trail Japonya’da ortaya çıktı!

Nissan bugün Japonya’da satışları 25 Temmuz’da başlayacak yepyeni X-Trail’i tanıttı. Yeni nesil Nissan X-Trail yeni teknolojileri ve markanın hibrit sistemini içerisinde barındırıyor.

Yeni Nissan X-Trail şimdi e-4ORCE ile ikinci nesil e-POWER’a sahip.

İlk kez 2000 yılında piyasaya çıkan X-Trail, en çok satan SUV olmaya devam etti ve Nissan’ın ikonik modellerinden biri oldu. Yeni teknolojiler ve güçlü performansı ile öne çıkan SUV model, yıllar içinde bu özellikleri daha da geliştirmeyi başardı.

Dördüncü nesil X-Trail, kaliteye daha da fazla odaklanarak birinci neslinde yer alan “sağlam dişli” konseptini koruyor. İkinci nesil e-POWER elektrikli güç aktarma sistemi ve e-4ORCE elektrikle çalışan dört tekerlekten çekiş kontrol teknolojisi, sınıfında çıtasını yükseltiyor. Gelenek ve yeniliği birleştiren otantik bir SUV olan yeni Nissan X-Trail, günlük kullanımdan heyecan verici açık hava maceralarına kadar çok çeşitli senaryolarda öne çıkıyor.

Nissan bilindiği gibi yeni hibrit teknolojisini ilk olarak Qashqai modelinde kullanmaya başladı. e-POWER sistemi, değişken sıkıştırma oranlı 1.5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı 156 hp benzinli motor, jeneratör, invertör ve Nissan’ın elektrikli araçlarındakine benzer boyut ve güç çıkışına sahip 140 kW güç üreten elektrik motorundan oluşuyor. Yeni X-Trail’de ise bu güç ünitesinin daha güçlü bir versiyonunu görebiliriz.

Nissan’ın operasyon direktörü Ashwani Gupta “Nissan Ambition 2030’da duyurulduğu gibi, Nissan, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz aracılığıyla daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünyaya doğru ilerlemeyi hedefliyor. Bunu akılda tutarak, Japonya pazarı için X-Trail’in e-4ORCE ile bir seçenek olan özel bir e-POWER modeli haline gelmesiyle büyük modellerimizi de elektriklendiriyoruz. Yeni X-Trail, elektrifikasyonumuza öncülük etmede önemli bir rol oynayacak.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu