Porsche 911 Sally Special tanıtıldı!

Porsche ve Pixar, Arabalar filmindeki Sally Carrera’dan ilham alan 911 modeli için bir araya geldi. Porsche 911 Sally Special modelinden sadece bir adet üretildi ve geliri ise bir hayır kurumuna bağışlanacak.

2021 yılının Kasım ayında başlayan proje, Pixar ve Porsche’nin Sonderwunsch ekibinin ortak çalışması sonucunda ortaya konuldu.

2022 model Porsche Carrera GTS olarak hayatına başlayan otomobil, 2005 yılında vizyona giren Arabalar filminde yer alan Sally’ye göndermede bulunuyor. Bu özel otomobil, Sally’nin bire bir kopyası olmasa da bazı detayları ile kesinlikle bize onu hatırlatıyor. Porsche 911 Sally Special 20 Ağustos’ta Monterey Otomobil Haftası sırasında RM Sotheby’s tarafından hayır amaçlı açık artırmaya çıkarılacak.

2021 yılının Kasım ayında başlayan proje, Pixar ve Porsche’nin Sonderwunsch ekibinin ortak çalışması sonucunda ortaya konuldu. 10 aylık sürenin sonunda Sally Carrera’ya göndermede bulunan bu mavi renkli özel Carrera GTS ortaya çıkmış oldu.

911 Sally Special için özel olarak üretilen “Sally Blue Metallic” rengi ile kendisi ilk anda belli ediyor. Bunun yanı sıra aracın spoyler aktif hale gelince görünen dövme detayı da unutulmamış. Porsche 996’da kullanılan 18 inçlik 5 kollu jantların bir benzeri de yine bu özel otomobilde kendisinde yer bulmayı başarıyor. Jantların boyutları ise orijinal modelden farklı olarak önde 20, arkada ise 21 inç. Aracın B sütununda bulunan Sally Carrera logoları da yine güzel bir detay olarka karşımıza çıkıyor.

Filmde Sally Carrera’nın içerisini görmediğimi için Porsche ekibi bu konuda biraz hayal gücünden faydalanmış. Dış bölümdeki mavi rengin içeriye de taşındığını görüyoruz. Özel koltuk döşemeleri, direksiyon simidinde dikişler, gösterge paneli, orta konsol ve aracın anahtarı da dahil olmak üzere birçok alanda mavi renk bolca kullanılmış.

Yolcu koltuğunun karşısında yer alan “Sally Special 001/001” yazılı plaka da araçtan sadece bir tane üretileceğini vurguluyor. Bunun yanı sıra iç mekanın birçok yerinde “Cars” logolarını görmek de mümkün. Bir başka eğlenceli detay ise standart modellerde “Sürüş Modu” yazılı kontrolün üzerindeki “KACHOW! MOD” ibaresi oldu. Arabalar filminin yıldızı olan Şimşek McQueen’e de böylelikle güzel bir gönderme yapılmış.

McQueen’e bir başka göndermek ise motor kaputunun altında yer alıyor. Şimşek McQueen’in yan bölümdeki grafikleri anımsatan “GTS powered” çıkartmasının oldukça iyi düşünüldüğünü söyleyebiliriz.

Aracın kaputunun altında ise 480 beygir güç ve 570 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik 6 silindirli motor yer alıyor. 100 km/s hıza 4.1 saniyede ulaşabilen aracın son sürati ise 311 km/s olarak belirtiliyor. 992 Carrera GTS, gücünü 7 ileri manuel şanzıman ile arka tekerleklere aktarıyor.

Porsche, 911 Sally Special’dan elde edilen geliri ABD ve Kanada’daki genç kadınlara yardım eden Girls Inc. ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan 6.2 milyon mülteciye yardım etmek için kullanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu