Yeni amiral gemisi 2024 Cadillac Celestiq EV!

Onlarca yıldan sonra Cadillac baştan çıkarıcı bir konsept ile ultra lüks otomobil segmentine dönüş yaptı. Bu yılın başlarında konsept olarak gördüğümüz Celestiq üretimi, tahmini olarak 600 Beygir güç ve 867 Nm tork değerleri sunan çift motoru sayesinde dört tekerleğine güç veren, 111 kWh’lik bir bataryaya sahip. Bu kombinasyon ile otomobil 0’dan 100 km/s hıza tam 3.8 saniyede ulaşıyor. Otomobil tek bir sarj ile 483 km menzil sunmakta.

Amiral gemisi statüsüne rağman Celestiq sadece 200 kW’a kadar DC hızlı sarj desteklemekte. Bu değerler Porsche Taycan ve Hyundai Ioniq 5’de sunulan 350 kW kapasite ile karşılaştırıldığında biraz geride kalıyor. Ancak otomobilin 10 dakika gibi kısa bir sürede 126 km menzil elde edebileceği iletildi.

Fedakarlık olmadan, maksimum zevk ve konfor!

Yeni Celestiq EV adaptif bir havalı süspansiyon, manyetik sürüş kontrolü ve arka tekerleklerin 3,5 dereceye kadar dönmesini sağlayan aktif bir arka direksiyon sistemi ile donatılmış. Arka tekerlekler, düşük hız manevra kabiliyetini veya yüksek hız stabilitesini artırmak için ön tekerleklerle aynı veya ters yönde dönebilmekte. Bu, Celestiq sport aktif roll control teknolojisi ve aracın hızına bağlı olarak ideal direksiyon oranına otomatik olarak ayarlanan elektrikli hidrolik direksiyon sistemi olarak ultra lüks buzdağının sadece görünen kısmı. Mühendisler ayrıca amiral gemisini, kabin rahatsızlıklarını en aza indirgemek için hassas bir şekilde ayarlamış, ancak Cadillac’ın izole hassasiyet vaadini yerine getirerek uygun yol hissi ve yol tutuş tepkisine izin veren, izolatörlere sahip beş bağlantılı bir ön ve arka süspansiyonla donatmışlar.

Cadillac, modelin yalnızca Celestiq’e adanmış yepyeni bir mimariye bindiğini söyledi. Ultium platformuna dayanıyor ve “gelişmiş üretim teknikleriyle sağlanan ultra lüks ve eşsiz müşteri özelleştirmesinin nihai ifadesine” izin veriyor. Şirket pek ayrıntıya girmedi, ancak otomobilin alt gövdesinin, her biri tipik damgalı yapıya kıyasla 30 ila 40 bileşeni ortadan kaldırmaya yardımcı olan kum döküm alüminyum bileşene sahip olduğunu belirtti.

Ultra lüks segmentinde çağ dışı tasarım!

Amiral gemisi ayrıca pencere anahtarları, tutma kolları, konsol dekoru ve yapısal parçalar dahil olmak üzere 115 adet 3D baskılı parçaya sahiptir. Model ayrıca metal levhalar ile katlanmış ve Celestiq’in tasarımı için gereken benzersiz şekillere manipüle edilmiş.

Üretim modeli, konsepti yakından yansıtıyor ve hafif karbon fiber içeren çok malzemeli bir gövdeye sahip. Ön uç, Lyriq’in (Markanın SUV modeli) ayak izlerini takip eder ve 1,3 milyon piksele sahip Digital Micromirror Device farları tarafından çevrelenen tamamen kapalı bir ızgaraya sahip.

Teknoloji, gösterge tablosunun tüm genişliğini çalıştıran 55 inçlik bir ekran olduğu için ön tarafı kaplıyor. Sürücü için dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra ön yolcu için ayrı bir ekrana sahip. Ekranlar konusunda, orta konsolda 11 inçlik bir Ön Komuta Merkezi ve arka koltuktaki yolcular için 8 inçlik bir Arka Komuta Merkezi var. Bunlara arka koltuk eğlence sistemini oluşturan iki adet 12,6 inç ekran eşlik ediyor. İç mekanda ayrıca 450 LED, 38 hoparlörlü AKG ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar, ısıtmalı kolçaklar ve boyun ısıtma sistemi bulunur. Celestiq ayrıca Ultra Cruise yarı otonom sürüş sistemine ve kapsamlı özelleştirme seçeneklerine sahip olacak, çünkü her araba ikisi birbirine benzemeyecek şekilde kişisel olarak görevlendirilecek. Bu çabanın bir parçası olarak, sahibinin zevklerini yansıtacak şekilde uyarlanmış benzeri görülmemiş kişiselleştirme seviyeleriyle, otomobil için benzersiz vizyonlarını gerçekleştirmek için doğrudan seçtikleri bayi ve Cadillac tasarımcılarıyla birlikte çalışacaklar.

Celestiq’in Aralık 2023’te üretime girmesi planlanıyor ve fiyatlandırma 300.000 $ ‘dan başlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu