2023 Formula 1 sezonunda yarışacak araçlar!

2023 Formula 1 sezonu 5 Mart tarihinde düzenlenecek olan Bahreyn GP ile başlayacak.

Formula 1’de 2023 sezonu yaklaşırken tüm takımlar araçlarını tanıttı. 31 Ocak’ta Haas ile başlayan yeni sezon araçlarının tanıtım süreci 16 Şubat itibarıyla Alpine ile son bulmuş oldu. 2023 Formula 1 sezonu 5 Mart tarihinde düzenlenecek olan Bahreyn GP ile başlayacak.

Sezon öncesinde çalışmalarına devam eden takımlar ilk yarış öncesinde 23 ila 25 Şubat tarihlerinde Sakhir pistinde test sürüşlerine çıkacak. 2026 sezonuna kadar motorların dondurulduğu Formula 1’de birçok takım araçlarının aerodinamiğini geliştirirmeye uğraşırken ağırlık azaltmanın da yollarını aradı. Bizler de 2023 sezonunda yarışacak Formula 1 araçlarını sizler için bir araya getirdik.

Haas VF-23

2023 sezonu öncesinde Haas yeni sezonda yarışacağı aracını 31 Ocak tarihinde tanıttı. Siyah, beyaz ve kırmızı renklerin ağırlıkta olduğu araç ile Haas geçtiğimiz sezona göre daha üst sıralara çıkma hedefinde. Genel olarak VF-22’nin devamı niteliğinde olan araç, aerodinami ve ağırlık anlamında ise geliştirilmiş. İki takım arasındaki ilişkiler gereği Haas’ın özellikle sidepod tasarımı konusunda Ferrari’nin izinden gittiğini söyleyebiliriz. 2023 sezonunda Haas adına yarışan pilotlar Kevin Magnussen ve Nico Hulkenberg olacak.

Red Bull RB19

Yeni sezon öncesi Red Bull’da önemli gelişmeler birbiri ardını izledi. 3 Şubat tarihindeki tanıtımda renk düzenini ortaya koyan takım aynı zamanda 2026 sezonu ile birlikte başlayacak Ford ortaklığını duyurdu. 2022 sezonuna dayanıklılık problemleri ile başlamış olsa da sezon sonu şampiyonluğa ulaşan takım, yeni yılda da başarısını tekrarlamayı umuyor. Yeni sezonda Red Bull RB19’un koltuğunda Max Verstappen ve Sergio Perez oturmaya devam edecek.

Williams FW45

Yeni yıla yeni umutlarla giren Williams, 2023 sezonda kullanacağı renk düzenini 6 Şubat’ta tanıttı. Aerodinami ve ağırlık anlamında araçlarını geliştirmek isteyen Williams’ın yeni sezon aracını ise muhtemelen testlerde görebileceğiz. Williams yeni sezonda son sıralardan kurtulmak istiyor. 2023 sezonunda Williams’ın pilot ikilisi Alexander Albon ve Logan Sargeant olacak.

Alfa Romeo C43

7 Şubat tarihinde yeni aracını tanıtan Alfa Romeo hem tasarım hem de aerodinami anlamında en büyük değişiklikleri yapan takım oldu. Alfa Romeo, kırmızı ve siyah renklerle öne çıkan aracın performansı konusunda da oldukça iddialı. 2023 yılında İtalyan takımın koltuğunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi Valtteri Bottas ve Zhou Guanyu oturacak.

AlphaTauri AT04

AlphaTauri, 2023 yılında yarışacağı renk düzenini 11 Şubat’ta gerçekleştirilen bir etkinlik ile gün yüzüne çıkardı. Markanın yeni sezonda yarışacağı araçtaki nihai değişiklikleri ise henüz görme fırsatı yakalayamadık. 2023 sezonunda AlphaTauri takımında Yuki Tsunoda ve Nyck De Vries pilot olarak görev yapacak.

McLaren MCL60

Yeni sezon araç tanıtımını 13 Şubat’ta gerçekleştiren McLaren, takımın 60. yılını kutlamak adına otomobillerinin adını da MCL60 olarak belirledi. Turuncu ve mavi renk düzenini kullanmaya devam eden takımda rakiplerinde olduğu gibi ağırlık azaltmak adına ham karbon fiber kullanımı da artmış. 2023 sezonunda McLarn MCL60’ın direksiyonuna Lando Norris ve Oscar Piastri geçecek.

Aston Martin AMR23

13 Şubat tarihinde yeni sezon aracını tanıtan bir başka ekip ise Aston Martin oldu. İngiliz yarış yeşilinden vazgeçmeyen takım, ön kanadı ve sidepod tasarımını önemli ölçüde değiştirmiş. Aston Martin, 2023 sezonuna yarış galibiyeti alma hedefiyle çıkıyor. İngiliz takımın pilot ikilisi ise Fernando Alonso ve Lance Stroll olacak.

Ferrari SF-23

14 Şubat sevgililer gününde aracını tanıtan Ferrari, geçtiğimiz yıl yapılan hataları 202 sezonunda gidermek istiyor. Sezona takım patronu değişikliği ile başlayan İtalyan takım araçta daha çok dayanıklılığa odaklanmış. Ferrari yeni sezonda efsanevi kırmızı renginin tonunda ise küçük bir değişikliğe gitti. 2023 yılında İtalyan takımın yarış koltuğunda geçtiğimiz sezon olduğu gibi Charles Leclerc ve Carlos Sainz oturacak.

Mercedes W14

Yeni sezona şampiyonluk paralası ile çıkan Mercedes-AMG takımı aracını 15 Şubat’ta gün yüzüne çıkardı. Alman üretici 1 yıllık aranın ardından yeniden araçlarında siyah renk düzenine dönüş yaptı. Siyah renk düzenine geçişin nedeni olarak ise ağırlık tasarrufu gösteriliyor. Mercedes’in 2023 sezonundaki pilot ikilisi geçtiğimiz yıl olduğu gibi Lewis Hamilton ve George Russell olacak.

Alpine A523

Alpine, 16 Şubat’ta yaptığı tanıtım ile birlikte gridi tamamladı. Genel olarak mavi renk düzeni ile yarışlara çıkacak olan takım bazı yarışlarda ise ana sponsoru BWT’nin pembe rengini benimseyecek. Alpine A523’ün pilot koltuğunda 2023 sezonunda iki Fransız sürücü Estaban Ocon ve Pierre Gasly oturacak.

Formula 1’in 2023 sezonunda yarışacak takımlar ve pilotlar bu şekilde sıralanıyor. Testlerin ardından takımların son durumları hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu