Red Bull F1 takımının motor tedarikçisi Ford oldu!

2026 yılında çıkacak yeni kurallar ile birlikte yeni markalar da Formula 1’e adım atmaya hazırlanıyor. 2026 sezonunda organizasyona katılacağını açıklayan Audi’nin ardından Ford da Formula 1’e dahil olacağını açıkladı. Amerikalı otomobil üreticisi Red Bull ve Alpha Tauri’nin motor tedarikçisi olacak.

Red Bull F1 takımı, 2023 sezonundaki renk düzenini tanıtması ile Ford ile ortaklığını da duyurdu.

Red Bull F1 takımı, 2023 sezonundaki renk düzenini tanıtması ile Ford ile ortaklığını da duyurdu. Buna göre Red Bull Ford Powertrains adını alacak olan şirket 2026 yılından itibaren Formula 1 takımına motor üretecek. Ford’un içten yanmalı motorun yanı sıra elektrikli güç ünitesi ve yazılım konusunda da Red Bull’a katkı sağlaması bekleniyor.

Bilindiği gibi Honda’nın organizasyona veda etmesinin ardından Red Bull kendi motor gelişim şirketini kurmuştu. Red Bull Powertrains isimli şirket Honda’dan da destek alarak geçtiğimiz sezonda olduğu gibi 2026 yılına kadar F1 takımına motor sağlayacak.

Red Bull geçtiğimiz dönemlerde ise yeni kurallar ile birlikte bir motor tedarikçisine sıcak baktıklarını belirtmişti. Porsche ile görüşmelerden sonuç alamayan şirketin Honda ile yola devam etmesi gündeme gelmişti. Ancak son olarak Ford ile görüşen şirket sonunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre Ford hem Red Bull’a hem de kardeş takım Alpha Tauri’ye motor sağlayacak.

Formula 1’de 2026 yılından itibaren içten yanmalı motorlara 350 kW’lık elektrikli güç üniteleri eşlik edecek. Elektrikli modellere yönelen otomotiv sektöründe markalar da Formula 1’de boy göstermek için daha fazla hevesli görünüyorlar. Andretti Cadillac da önümüzdeki yıllarda organizasyona katılmak isteyen şirketler arasında.

Red Bull Ford

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu