Renault’tan 300 beygirlik SUV: Rafale

Renault, bugün yaptığı lansman ile yeni coupe formlu SUV modelini tanıttı. Adını 1930’lardaki savaş uçağından alan Renault Rafale, markanın yeni tasarım felsefesini en iyi şekilde yansıtıyor. Paris Havacılık Fuarı’ndan kendisini gösteren yeni SUV model, E-Tech hibrit motorlar ile birlikte sunulacak.

Renault Rafale, markanın yeni tasarım felsefesini yansıtıyor

Altyapısını geçtiğimiz yıl tanıtılan Renault Austral ve Espace ile paylaşan yeni Renault Rafale, CMF-CD platformu üzerinde yükseliyor. Her ne kadar aynı platform üzerinde yükseliyor olsalar da, Rafale, çok daha agresif bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

4,71 m uzunluğunda, 1,86 m genişliğinde ve 1,61 m yüksekliğine sahip olan aracın dingil mesafesi ise 2,74 olarak ölçülüyor. Daha önce Scenic Vision konsepti ile ilk ipuçları verilen SUV model, yenilenen Clio ile birlikte Renault’un yeni yüzünü taşıyor.

Rafale ayrıca Peugeot’nun eski tasarım patronunu Gilles Vidal’ın Renault bünyesine geçtikten sonra üretilen ilk araç olarak da dikkat çekiyor. Yeni SUV model, sahip olduğu tasarım ile bunu kanıtlıyor. Yeni ince LED farlar ve geniş ızgara ile Renault Rafale, mevcut Peugeot modellerine göz kırpıyor.

Önde ince farlara eşlik eden dikine konumlandırılan LED aydınlatmalar markanın yeni yüzünü temsil ederken, geniş önce ızgara ve yeni Renault logosu da dikkat çeken diğer detaylar oluyor. Yan tarafta ise artık coupe formlu SUV modellerden alışık olduğumuz bir profil bizleri karşılıyor. Eğimli tavan çizgisine eşlik eden arka cam, sahip olduğu 17 derecelik eğim ile araca hem aerodinamik verimlilik kazandırırken, arka cam sileceği ihityacını da ortaadn kaldırıyor. Yeni model ayrıca şişkin çamurluklarıyla da SUV karakterini ortaya koyuyor. 20 inçlik jantlar ise bu çamurlukları doldurmak için oldukça yeterli görünüyor.

Arka bölüme göz attığımızda ise yine ince LED stop lambalar bizleri karşılıyor. Oldukça kesin çizgilere yer verilen bu bölümün aracın diğer kısımlarıyla tam bir uyum içinde olduğunu söyleyebiliriz. Bagaj kapağına entegre spoylerin yanı sıra araçta yer alan tavan spoyleri ve egzoz çıkışları ise sportif karakteri ön plana çıkarıyor. Aracın renk seçenekleri arasında ise Beyaz İnci, Alp Mavisi, Alev Kırmızısı, Elmas Siyahı ve parlak Seramik Gri bulunuyor.

İç mekana geçtiğimizde Austral ve Espace modellerinde tanıdığımız bir kokpit ile karşılaşıyoruz. 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve yine 12,3 inçlik bilgi-eğlence sisteminin hakim olduğu iç mekanda 9,3 inçlik baş-üstü ekran göstergesine de yer verilmiş durumda. Espirit Alpine donanıma sahip olan araçta dış bölümdeki sportifliği yansıtan için Alcantara döşemeler yer alıyor.

Yeni Rafale modelinde bir başka dikkat çeken özellik ise kullanım tercihine göre karartma veya aydınlatma seçeneği sunan Solarbay panoramik cam tavan oluyor. Renault, kavisli tavan çizgisi ve panoramik cam tavana rağmen arkadaki yolcular için yeterli tavan boşluğu olduğunun da garantisini veriyor. Yükleme kapasitesiyle de iddialı olan Renault Rafale, 647 litrelik oldukça büyük bir bagaj hacmi sunuyor.

Aracın kaputunun altında ise sadece hibrit güç ünitelerinin bulunduğunu görüyoruz. Yeni model giriş seviyesinde hibrit motorunu Austral ve Espace ile paylaşıyor. 130 beygir güce sahip 1,2 litrelik turbo beslemeli motora eşlik eden elektrikli güç ünitesi toplamda 200 beygir güç ve 205 Nm tork değerlerinin sunulmasını sağlıyor.

Model gamının tepesinde ise 300 beygirlik bir ünite bizleri karşılıyor. Yüksek performans ve dört tekerlekten çekiş sunan versiyonda arka aks üzerinde ikinci bir elektrik motoruna daha yer verilmiş. SUV model böylece arka tekerleklere de güç sağlayabiliyor. Renault, yeni güç ünitesi hakkında detay vermezken, aracın tam elektrikli olarak da geniş bir menzil sunacağını ifade etti.

Renault Rafale, 2024 baharından itibaren Avrupa’da ve diğer bazı pazarlarda satışa sunulacak. Üretimi İspanya’daki Palencia fabrikasında gerçekleştirilecek olan Rafale, Peugeot 408 ve Citroen C5X gib rakiplerinin yanı sıra Mercedes-Benz GLC Coupe, BMW X4 ve Audi Q5 Sportback gibi premium modellerden de müşteri çalmaya çalışacak.

Renault son dönemde yaptığı atılımlar ile birlikte marka algısını daha yüksek bir noktaya çalışmaya çalışıyor. Austral ve Rafale gibi modeller ise bunun en büyük göstergesi. Peki siz yeni Renault Rafale hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşleriniz yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu