Ünlü Çinli otomobil üreticisi Maxus Türkiye’de! İşte ilk modelin fiyatı

Çinli otomobil üreticileri birer birer Türkiye’ye adım atmaya devam ediyor. Özellikle elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile birlikte Çinli üreticiler pazardaki iddiasını gittikçe artırıyor. Bu anlamda ülkemize iddialı giriş yapan yeni Çinli üretici Maxus oldu.

Maxus markasının Türkiye’de sunduğu ilk model e-Deliver 3 oldu

Doğan Trend Otomotiv distrübütörlüğünde ülkemize giriş yapan Maxus markasının ilk modeli ise e-Deliver 3 oldu. Şehir içi kullanım için tasarlanan bir ticari model olan Maxus e-Deliver 3 şimdiye kadar özellikle Birleşik Krallık’ta aldığı ödüllerle dikkatleri üzerine toplamış durumda.

122 beygir güç (90 kW) 255 Nm tork değerlerine sahip olan e-Deliver 3, 120 km/s’lik maksimum sürate sahip. Elektrikli ticari araç 50,23 kWh bataryası ile şehir içerisinde 371 kilometreye kadar menzil sunabiliyor. Bu bataryayı hızlı şarj desteği sayesinde yüzde 5 doluluktan yüzde 80 oranına çıkarmak için ise 45 dakika gerekiyor.

905 kilograma kadar yükleme kapasitesine sahip olan ticari araç, 4,5 metreyi aşan uzunluğu ile farklıyüklerin taşınması konusunda kullanışlılık vadediyor. Elektrikli modelde ayrıca 7 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranının yanı sıra otomatik klima, koltuk ısıtma, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici, geri görüş kamerası ve arka park sensörü gibi özellikler de standart olarak sunuluyor.

Yeni model ayrıca sunduğu garanti koşullarıyla da müşterilerinin aklındaki soru işaretlerini silmeyi hedefliyor. Çinli otomobil üreticisi 5 yıl veya 100.000 kilometrelik araç garantisinin yanı sıra 8 yıl veya 160.000 kilometrelik batarya garantisi sunuyor. 989 bin TL’lik fiyat etiketi ile Türkiye’ye giriş yapan Maxus e-Deliver 3’ün bu yıl içerisinde 500 adetlik satışa ulaşması bekleniyor.

Çinli SAIC tarafından satın alındıktan sonra önemli bir yükseliş sergileyen Maxus markası bünyesinde birçok farklı elektrikli SUV ve pick-up modeli bulunduruyor. Çinli üreticinin e-Deliver 3 modelinin ardından diğer araçlarını da kısa süre içerisinde ülkemize getirmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu