Elektrikli KIA EV5 tanıtımdan önce yüzünü gösterdi!

Otomobil üreticileri her geçen gün elektrikli model gamını genişletiyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren en önemli üreticilerden bir tanesi ise KIA olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce EV6 ve EV9 modellerini tanıtan Güney Koreli üretici, şimdi de EV5 ile elektrikli otomobiller konusundaki ciddiyetini kanıtlama niyetinde.

Tasarımı ile oldukça dikkat çeken KIA EV5, tanıtımdan önce kendisini gösterdi

KIA, mart ayında düzenlenen bir etkinlik ile EV5 konseptini gün yüzüne çıkarmıştı. Şirketin yeni elektrikli SUV modelinin üretim versiyonu ise tanıtımdan önce yüzünü gösterdi. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) belgelerinde ortaya çıkan yeni elektrikli SUV modelin nihai tasarımı da böylece ortaya çıkmış oldu.

Mart ayında tanıtılan konsept modele büyük ölçüde benzeyen EV5, gömülü kapı kolları, geleneksel yan aynaları, daha küçük jantları ve şişkin olmayan çamurlukları ile konsept modelden ayrışıyor. Güney Koreli üreticinin ayrıca aydınlatma grubunda da küçük değişikliklere gittiğini görüyoruz.

KIA’nın yeni elektrikli SUV modeli boyutları ile markanın bir diğer modeli Sportage ile benzerlik gösteriyor. 4.615 mm uzunluğa, 1.875 mm genişliğe ve 1.715 mm yüksekliğe sahip olan aracın dingil mesafesi ile 2.750 mm olarak açıklandı. Boyutları ve dingil mesafesi ile EV5’in iç mekanda oldukça geniş bir yaşam alanı sunacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Yeni elektrikli SUV model, KIA’nın E-GMP platformunu kullanacak olan üçüncü model olacak. Bu modüler platform çok daha büyük olan EV9 modelinde de kullanılıyor. Aracın gövdesinin altında ise Vitesco Automotive Electronics imzalı bir elektrik motoru yer alıyor. 218 beygir güç ve 310 Nm tork üretebilen bu motor arka aks üzerine konumlandırılmış durumda. KIA’nın kısa süre içerisinde EV5’in çift motorlu ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonunu da tanıtması bekleniyor.

Yeni modelin menzili konusunda ise henüz net bir bilgiye sahip değiliz. Ancak elektrikli SUV modelin BYD’nin Blade lityum demir fosfat batarya takımından güç alacağını biliyoruz. Tabi ki bu bilgiler aracın Çin versiyonu için geçerli. Global versiyonda daha farklı bir batarya takımı ile karşılaşabiliriz.

KIA, yeni elektriki SUV modelini 25 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Chengdu Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. Bu tanıtım ile birlite bizde KIA EV5 hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı planlıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu