Yeni Volkswagen Passat, station wagon gövde tipiyle tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, ülkemizde de oldukça sevilen Passat modelinin 9. neslinin tanıtımını gerçekleştirdi.

1973’ten beri şirket tarafından üretilen ve 30 milyon adetten fazla satılan VW Passat, 9. nesliyle birlikte ülkemizde de oldukça sevilen sedan gövde tipine veda ederek station wagon olarak karşımıza çıkıyor. MQB Evo platformunun geliştirilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilen ve yeni nesil Tiguan altyapısını paylaşan araç, B8’e kıyasla daha farklı boyutlarla karşımıza çıkıyor. Bir önceki versiyona göre 144 mm daha uzun olan araç, genişlikte de 20 mm daha geniş. Her ne kadar yükseklik değişmese de aks mesafesinin 50 mm daha uzun olduğunu söyleyebiliriz.

Genel olarak tasarıma baktığımızda yeni nesil Passat’ın Volkswagen’in ID modellerindekine benzer çizgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Alt bölümde yer alan büyük ızgara ve ortadan ikiye birleşen far grubu aracın oldukça şık gözükmesine yardımcı oluyor. Passat, Business, Elegance ve R-Line donanımlarına sahip olacak olan model, arka tarafta da oldukça sportif bir stop tasarımı sunuyor.

İç mekana geçtiğimizde de bizleri ID modellerindekine benzer tasarım karşılıyor. Standart olarak 10.25 inç boyutunda dijital gösterge paneline ve 15 inçe kadar büyüyebilen multimedya ekranına sahip olan araç, oldukça teknolojik gözüküyor. Orta bölümden kaldırılan vites seçici sayesinde ortada oldukça büyük bir saklama alanı karşımıza çıkıyor. Teknolojik açıdan da oldukça güzel donanımlar araçta sunuluyor.

Motor tarafına geldiğimizde ise bizlerin karşısına ilk defa elektrik destekli üniteler karşımıza çıkacak. 1.5 litrelik silindir kapatma teknolojisine sahip olan eTSI ünite, 150 beygir güç üretebiliyor. 2.0 litrelik TSI ünite ise toplamda 204 beygir güç üretebiliyor ve önden çeker olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca aynı ünitenin 4 çeker ve 265 beygir güç üretebilen bir versiyonu da bulunuyor. Dizel tarafında geçtiğimizde ise karşımıza sadece 2.0 litrelik TDI ünite çıkıyor. Ancak bu ünite önden çeker olarak 122 beygir ve 150 beygir olarak alınabilirken 193 beygir 4 çeker olarak da alınabiliyor.

Bunlara ek olarak şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonları da bulunuyor. “eHybrid” olarak adlandırılan versiyonların standart versiyonu 204 beygir güç ve 350 Nm tork üretebiliyor. Aracın daha güçlü versiyonu ise 272 beygir güç ve 400 Nm tork üretebiliyor. İki araçta da 1.5 litrelik TSI ünite, 6 ileri DSG şanzıman ve 19.7 kWh’lik bir batarya bulunuyor. Araçlar 100 km menzil sunabiliyorlar.

Şarj edilebilir hibrit üniteler DC 50 kW hızlı şarjı da destekliyor. Yüzde 10’dan 80’e kadar yaklaşık 25 dakikada şarj olabilen araçlar karma olarak yaklaşık 1.000 km menzil sunabiliyor. Aktarılanlara göre Volkswagen Passat, önümüzdeki yılın 1. çeyreğinde satışa sunulacak. Aracın üretimi Bratislava, Slovakya’da Skoda Superb ile birlikte gerçekleştirilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu