Yenilenen Ford Transit Custom, Türkiye’de satışa sunuldu!

Ford Otosan, 2012 yılından bu yana üretim üssü olduğu, Avrupa’nın en çok satan van’ı olan, 2013 ve 2020’de Yılın Uluslararası Van’ı seçilen Transit Custom’ın yeni versiyonunu pazara sundu. Yeni nesil Transit Custom daha yenilikçi özellikleri ve akıllı teknolojileriyle daha yüksek verim ve performans sağlayarak müşteri beklentilerini en üst seviyede karşılıyor.

Transit Custom’ın yeni versiyonu, Ford’un global araştırma, mühendislik ve yazılım yetkinliklerinin gücünden doğdu. Üretimi tamamen Ford Otosan’a ait olan yeni nesil Transit Custom, şirketin önümüzdeki günlerde resmi açılışını gerçekleştireceği Yeniköy Fabrikası’nda hattan indirdiği ilk araç oldu.

Kategorisinde sağlamlığı, fonksiyonelliği ve güvenilirliği ile öne çıkan Custom, 1 tonluk araç segmentindeki müşterilere yenilikçi ve verimliliği artıracak yeni çözümler sunmak üzere sıfırdan tasarlandı. Benzersiz bir deneyim yaratmak adına geliştirme sürecinde müşterilerden gelen geri bildirimlerden yola çıkıldı ve insan odaklı bir tasarım felsefesi benimsendi.

Kullanım kolaylığı için sürücüye bakan açıyla konumlanan 13 inç yatay dokunmatik ekran bulunuyor. 12 inç dijital gösterge paneli araçla ilgili tüm unsurların sürücünün kontrolünde olmasını sağlarken, yeni orta konsol, direksiyon sütunundaki vites kolu ve elektronik el freni ile yuvarlatılmış kare direksiyon gibi özellikler kabin içinde erişime katkıda bulunuyor. Ford’un gelişmiş SYNC 4 iletişim ve eğlence sistemi ile süper hızlı bağlantı da sunuluyor.

Yeni Custom ayrıca anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğiyle istenilen yerden aracın kapılarını kilitleyip açmaya, araç durumunu önceden ve uzaktan kontrol etmeye olanak tanıyor.

Yeni nesil Custom, 136 PS ve 360 Nm tork üreten, 150 PS ve 360 Nm tork üreten, 170 PS ve 390 Nm tork üreten 2 litre dizel motor seçeneklerinde sunuluyor. Altı vitesli ileri manuel şanzımanın yanı sıra sekiz vitesli ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle, hızlı ve yumuşak vites geçişleri sağlıyor. Böylece konforu elden bırakmadan üstün bir performans sağlıyor.

Segmentine sınıf atlatan yeni nesil Ford Transit Custom, teknoloji, güvenlik ve üstün konfor özellikleri ile 1.097.000 TL tavsiye edilen başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor.

Ford Otosan, otomotiv sanayinin elektrikli dönüşümüne liderlik etme misyonuyla hayata geçirdiği 2 milyar avroluk yatırım vizyonunun bir parçası olarak sürdürülebilir ve dijital verimlilik uygulamalarıyla Yeniköy Fabrikası’nı baştan sona yenilendi. Ford tesislerinde ve Türkiye otomotiv sektöründe bir ilk olan yeni nesil teknolojilerle donatılan, sürdürülebilirlik ve verimlilik uygulamalarıyla fark yaratan tesis teknik, kalite ve organizasyonel mükemmelliğin yeni sınırlarını belirleyecek.

Yeniköy Fabrikası, Avrupa’nın en çok satan ticari aracı olan Transit Custom’ın dünyadaki tek üretim merkezi konumunda. Serinin merakla beklenen ve Ford’un ikinci tamamen elektrikli ticari aracı olan E-Transit Custom ise yenilenen fabrikada hibrit ve elektrikli versiyonlarında bağlanabilirlik özellikleriyle hattan inen ikinci araç olacak. Böylece Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon stratejisindeki kritik rolünü daha da büyütecek.

Otomotiv üretiminin geleceğini temsil eden Yeniköy Fabrikası’nın resmi açılış törenini ilerleyen günlerde gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu