Japon otomobil devi Türkiye’den çekildi!

Türkiye’de otomobil pazarı canlanırken dev otomobil üreticisinden ise üzücü bir haber geldi. Buna göre Japon otomotiv üreticisi Mazda, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile belirsiz süreliğine Türkiye satışlarının durdurulduğunu açıkladı.

Mazda, Türkiye’deki satışlarını belirsiz süreliğine durdurma kararı aldı

Mazda’nın resmi sitesinin ‘Sıkça Sorulan Sorular’ bölümündeki “Türkiye’de bir Mazda aracı satın alabilir miyim” sorusuna cevap olarak ise aşağıdaki ifadelere yer veriliyor.

Mazda Motor Türkiye, Türkiye’deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye’deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedariğine devam edecektir. Size en yakın yetkili servisi bulmak için lütfen buraya göz atın.

Mazda Türkiye

Japon üreticinin ülkemizden çekilmesinin nedeni olarak ise düşük sipariş rakamları hedef gösterilebilir. Son gelen rakamlara göre 2023 yılının ilk 10 ayında sadece 200 adetlik araç satışına ulaşan marka, bu nedenle ülkemizden çekilme kararı almış gibi görünüyor. Japon üretici, geçtiğimiz 2022 yılında ise 200 adetlik satış rakamına bile ulaşamamıştı.

Türkiye’de bir türlü istenilen başarıyı yakalayamayan üretici, bu yüzden uzun zamandır ülkemize bazı yeni modellerini ve motor seçeneklerini de getirmiyordu. Bu durum aslında bir çıkmazı da beraberinde getirdi. Mazda’nın yurtdışında satılan ve başarı sağlayan yeni Mazda 3 gibi modelleri ülkemize adım atmadığı için satışların da sınırlı kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Her ne olursa olsun, tasarımlarıyla her daim beğeni kazanan Mazda gibi bir markanın ülkemize veda etmesi otomobilseverler olarak bizleri üzdü. Peki siz Mazda ve Türkiye satışlarını durdurması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu