Peugeot, yenilenen hafif ticari ürün gamını tanıttı!

Hafif ticari araç pazarının önde gelen markalarından PEUGEOT; E-PARTNER, E-EXPERT ve E-BOXER ile tüm ürün gamına eş zamanlı olarak tamamen elektrikli modellerini katarak benzeri görülmemiş bir hamle başlatıyor. PEUGEOT hafif ticari araç serisinin temelini oluşturan bu modeller aynı zamanda markanın elektrikliye geçiş stratejisi açısından da önemli bir rol üstleniyor. Bu sayede PEUGEOT, Avrupa’daki ana akım markalar arasında en kapsamlı elektrikli otomobil yelpazesini sunan marka oluyor.

PEUGEOT E-PARTNER, güncellenen tasarımı, verimliliği artırılan 0 emisyonlu sürüş menzili ve sürüş keyfini üst düzeye çıkartan ısı pompasıyla, profesyonellerin gereksinimlerine her zamankinden daha çok cevap veren, daha da ideal bir ortak haline geliyor. Yeni E-PARTNER, 330 km’ye (birleşik WLTP normu için sertifika aşamasında) kadar menzile sahip. Bataryanın araç zeminindeki konumu iç mekânda hacim avantajı sağlıyor. Kullanılabilir hacim 4,4 metreküp olup, taşıma kapasitesi 780 kg ve çekme kapasitesi ise 750 kg olarak belirlendi. Tüm bu değerler, segmentte referans noktasını oluşturuyor.

Yeni PEUGEOT E-PARTNER, profesyonellerin tüm gereksinimlerini karşılamak üzere iki gövde tipi ve farklı koltuk seçenekleriyle üretiliyor. Bunlar; Standard Van 4,40 m, standart yolcu kabini (3 koltuğa kadar) veya Uzun Van 4,75 m, standart veya genişletilmiş yolcu kabini (5 koltuğa kadar) gibi seçenekler oluyor. PEUGEOT, yeni E-PARTNER’a ek olarak 110 HP’lik PureTech benzinli motor, 100 HP veya 130 HP’lik BlueHDi dizel motorla donatılan geniş bir PARTNER yelpazesi sunuyor. 130 HP’lik BlueHDi dizel, 8 vitesli otomatik şanzımanla da kombine edilebiliyor.

Yeni PEUGEOT E-EXPERT, yenilenen tasarımı, artırılmış verimliliği, yeni nesil bağlantı özellikleri ve daha gelişmiş sürüş yardımcılarıyla profesyonellerin hizmetinde mükemmelliğe doğru bir adım daha atıyor. Bunlara ek olarak kompakt van, profesyonellerin gözünde onu bu kadar başarılı kılan sağlamlığı, çok yönlülüğü ve sürüş keyfini de koruyor.

Yeni PEUGEOT E-EXPERT; Standart 4,98 m veya Uzun 5,33 m van; Standart veya Uzun 5 veya 6 koltuklu büyük kabin; Standart kabinli zemin ve Standart veya Uzun 9 koltuklu Combispace versiyonlarıyla üretiliyor. PEUGEOT EXPERT, 6 ileri manuel şanzımanlı 120 HP veya 145 HP BlueHDi motorlar ve 8 kademeli otomatik şanzımanla birlikte BlueHDi 180 HP olmak üzere, farklı içten yanmalı çözümlerle donatılıyor. Otomatik şanzıman ayrıca BlueHDi 145 HP ile de sunuluyor.

Yeni PEUGEOT E-BOXER, motordan bataryaya kadar tamamen yeni elektrikli bileşenlere sahip. Elektromotor 200 kW/270 HP güç ve 400 Nm ile son derece yüksek bir tork değeri sunuyor. Yeni E-BOXER, 110 kWsa kapasiteli bir bataryaya sahip ve 430 km’ye kadar oldukça yüksek bir menzil (Birleşik WLTP normu sertifika aşamasında) sağlıyor. Maksimum hızı ise 130 km/s.

PEUGEOT, yeni E-BOXER’a ek olarak; 120 HP, 140 HP ve 180 HP olmak üzere 3 güç seçeneği ile 2.2 BlueHDi motor ve 6 ileri manuel şanzımanla donatılan içten yanmalı BOXER seçeneklerini de sunuyor. Ayrıca 140 HP ve 180 HP motorlar, tamamen yeni, 8 kademeli otomatik şanzımanla da sunuluyor. Yeni içten yanmalı PEUGEOT BOXER, yeni E-BOXER ile aynı tasarım, donanım ve özellikleri paylaşırken, farklı kullanım amaçlarına yönelik çeşitli siluet versiyonlarına (Dönüşüm dahil) ve uzatılmış gövde tiplerine de sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu