Renault, Nissan’daki hisselerinin bir kısmını geri satıyor!

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan şirketindeki yüzde 5’lik hissesini geri satacağını duyurdu.

Yapılan açıklamalara göre Fransız otomobil üreticisi şirket, 211 milyon adet Nissan hissesini 3.91 dolardan (toplamda yaklaşık 825 milyon dolar) Nissan’a geri satacak. Bu satışla birlikte Renault, 1.61 milyar dolarlık bir sermaye kaybına uğrayacak. Her ne kadar bu durum ilk etapta şirketi oldukça etkileyecek gibi gözükse de marka operasyonlarda herhangi bir etkiye neden olmayacağını belirtti.

Renault ve Nissan tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda alınan kararlar çerçevesinde iki markanın da birbirlerindeki hisselerini azaltacakları söylendi. Bu kapsamda Renault, Nissan’daki yüzde 43’lük hissesini yüzde 15’e düşürecek. Geriye kalan yüzde 28’lik hisseyi ise kime satacağına dair bir bilgi net bir şekilde paylaşılmadı.

Kısacası yapılacak yeni alım satım işlemleriyle birlikte Renault ve Nissan, birbirlerindeki yüzde 15’lik hisselerini koruyacak. Nissan’ın Renault’daki yüzde 15’lik hissesi de oy hakkı olmayan hisseden oy hakkına sahip hisseye dönüştürülecek. Bu sayede Japon otomobil üreticisi Fransız şirketin içerisinde karar verme yetkisine sahip olacak.

Her ne kadar Renault Nissan’daki hisselerini satsa da Nissan da Fransız üreticinin elektrikli otomobil girişimi olan Ampere EV markasına 663 milyon dolarlık bir yatırım yapacak. Önümüzdeki yılın Mart ve Mayıs aylarında Ampere EV markası müşterilerle buluşmaya başlayacak ve uygun fiyatlı elektrikli modeller sunarak Çinli otomobil üreticileriyle yarışacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu