Makyajlı BMW 4 Serisi tanıtıldı: İşte ayrıntılar!

Alman otomobil üreticisi BMW, elektrikli destekli yeni ünitelerle birlikte makyajlı 4 Serisi modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak araca baktığımızda çok büyük bir değişiklik karşımıza çıkmıyor. Makyajlı versiyonda bizleri daha sert çizgilere sahip olan LED far grubu ve Lazer aydınlatma teknolojisine sahip stop grubu karşılıyor. Buna ek olarak yeni eklenen 19 inç boyutundaki jantlar ve renklerle birlikte 430i’de mat krom bir ızgara yer alırken M440i’de M logolu parlak siyah bir ızgara yer alıyor.

İç mekana geldiğimizde ise bizleri yeni BMW modellerindekine benzer direksiyon simidi karşılıyor. Yeniden tasarlanan havalandırma ızgaraları, düğmeler ve kıvrımlı ön panel ile birlikte araç oldukça teknolojik gözüküyor. Standart olarak spor koltuklarla gelen araçta markanın iDrive 8.5 yazılımına yer veriliyor.

Teknik tarafa gelirsek makyajlı BMW 4 Serisi, elektrik destekli ünitelerle karşımıza çıkıyor. 430i versiyonunda bizleri 2.0 litrelik 4 silindirli turboşarjlı bir ünite karşılıyor. Hafif hibrit destekli olan ünitenin motorunun “eksantrik mili kontrolü, enjeksiyon, ateşleme sistemi ve egzoz gazı yönlendirme” sistemlerinde çeşitli yenilikler bulunuyor. Model, toplamda 259 beygir güç ve 400 Nm tork üretebiliyor.

M440i versiyonunda bizleri hafif hibrit destekli 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli bir ünite karşılıyor. Hibrit ünite toplamda 10 saniyeden uzun bir süre ekstradan 11 beygir güç ve 200 Nm tork destek sağlayabiliyor. Araç toplamda 391 beygir güç ve 539 Nm tork üretebiliyor.

Serinin en performanslı modeli olan BMW M4 Competition xDrive, makyajla birlikte artık 530 beygir güç üretebiliyor. 0-96 km/s hızlanmasını sadece 3.4 saniyede tamamlayabilen model, maksimum olarak 249 km/s hıza çıkabiliyor. M Sürücü Paketi ile ise maksimum hız 290 km/s’e kadar çıkabiliyor. Arkadan itişli BMW M4 Competition 510 beygir güç üretebilirken standart M4 480 beygir güç üretebiliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu