Porsche Macan EV, dikkat çeken tasarımıyla tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Porsche, uzun zamandır geliştirdiği tamamen elektrikli Porsche Macan EV modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak tasarımla başladığımızda modelin güncel Porsche’lerden izler taşıdığını net bir şekilde görebiliyoruz. Ön tarafa baktığımızda bizleri Taycan’dakilere oldukça benzer gündüz LED’leri karşılıyor. Aşağıya doğru indiğimizde oldukça büyük bir havalandırma ızgarası ve tamponun içerisine gizlenen far grubunu görüyoruz. Bu ayrıntılar sayesinde Macan EV oldukça sportif gözüküyor.

Arka tarafa geldiğimizde bizleri diğer modellerdekine benzer tek parça halindeki stop grubu karşılıyor. Tamamen elektrikli olması sebebiyle herhangi bir egzoz çıkışına sahip olmayan araç, oldukça aerodinamik duruyor. İç mekanda makyajlı Cayenne’dekine benzer bir kurulum sunuluyor. Porsche’nin en yeni yazılımıyla çalışan ve yolculara özel bir ekran sunan araçta YouTube ve Spotify gibi uygulamalar çalıştırılabiliyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip olan head-up display ve çeşitli teknolojiler aracın dikkat çeken detayları arasında yer alıyor.

Teknik tarafa gelirsek Porsche Macan EV, Audi ile birlikte geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) platformu üzerine inşa edilecek ve 800 volt mimarisine sahip olacak. Model, bu sayede Audi Q6 E-Tron ile teknik ikiz olacak. Batarya tarafında ise Lityum-Nikel Manganez Kobalt bir kimya bizleri karşılayacak. Net olarak 95 kWh’lik bir kapasite sunacak olan araç, 270 kW’a kadar DC şarj olabilecek.

Hem Porsche Macan 4 hem de Macan Turbo modellerinin her aksında kalıcı mıknatıslı senkron motorlar kullanılacak ve arka motor, ağırlık dağılımını sağlamak için 180 derece döndürülmüş olarak konumlandırılacak. Macan 4, toplamda 408 beygir güç ve 650 Nm tork üretebilecek. Macan Turbo ise 639 beygir güç ve 1130 Nm tork üretebilecek. Macan 4, 0-96 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlayabilecekken Macan Turbo 3.1 saniyede tamamlayabilecek. Versiyonlar sırasıyla maksimum 219 km/s ve 259 km/s hıza çıkabilecek.

Havalı bir süspansiyon sistemine sahip olan araçta opsiyonel olarak yönlendirilebilir arka aks da sunulacak. Bu sayede aracın manevra kabiliyeti yükseltilecek. Porsche tarafından aktarılanlara göre ilk teslimatlar 2024’ün yaz ayları gibi başlayacak. Model, 80.450 dolarlık başlangıç fiyatıyla ve yüzde 60’lık vergi dilimine girmesi sebebiyle ülkemizde içten yanmalı versiyonundan daha uygun bir fiyat etiketine sahip olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu