BMW M, manuel şanzıman seçeneğini kaldırmayı düşünüyor!

Alman otomobil üreticisi BMW M, önümüzdeki dönemde satılacak olan modellerinde manuel şanzımanı sunmayı düşünmüyor.

Quattroruote dergisi tarafından BMW Yönetim Kurulu Üyesi olan Frank Weber ile yapılan röportaja göre şirket, önümüzdeki dönem içerisinde manuel şanzıman seçeneğini sunmayı planlamıyor. Weber, açıklamasında talebin giderek azaldığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bunlar eğlenceli ürünler, ancak dürüst olalım, hacimleri giderek küçülüyor ve bu yüzden artık onları geliştirmenin bir anlamı yok. Manuel bir M istiyorsanız, onu hemen satın almalısınız.”

BMW daha öncesinde yaptığı açıklamalarda manuel şanzımanı sunmaya devam edeceklerini belirtti. Zira halihazırda Amerika’da satışta olan M2, M3 ve M4 modellerinde 6 ileri manuel şanzıman seçeneği sunuluyor. Manuel seçeneği ile birlikte araçlar az da olsa da belli kullanıcıların ilgisini çekerek diğer modellerden ayrışmayı başarıyor. Ancak son dönemde pek çok kişi otomatik şanzımanı tercih ediyor.

Weber, açıklamalarının devamında kullanıcıların yıllık 25.000 – 30.000 km yol yaptıklarını ve trafikte manuel şanzıman kullanmak istemediklerini vurguladı. Raporlara göre geçen ay satılan M2’lerin yüzde 50’si manuel şanzımanla alındı. Ancak M3 ve M4’te bu oran yüzde 20’ye kadar düşüş gösterdi.

Özellikle önümüzdeki dönemde elektrikli modellerin satılmasıyla birlikte manuel şanzıman büyük oranda yok olacak. Yapay eklentilerle birlikte manuel şanzımanın hissi kullanıcıları verilmeye çalışılacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce manuel şanzımanın üretimi sonlanmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu