Dacia, AB’nin kuralları sebebiyle bazı modellerini güncelledi!

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, Avrupa Birliği’nin yeni kuralları sebebiyle modellerine yeni teknolojiler ekledi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre güncelleme kapsamında Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger modellerine standart olarak çeşitli sürüş asistanları ve teknolojiler eklendi. Avrupa Birliği tarafından 2024 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek “Küresel Güvenlik Regülasyonu 2” kapsamında araçlarda aşağıdaki teknolojilerin zorunlu olarak bulunması gerekecek: “Olay Veri Kaydedici, Alkol İmmobilizerı Hazırlığı, Hız uyarılı trafik işareti tanıma, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şeritte Kalma Yardımı, Sürücü dikkat uyarısı, Arka Park Yardımı, Işık ve Yağmur Sensörleri, AEB (yaya ve bisikletçi) ve Acil Durdurma Sinyali.”

Buna ek olarak ön cama ve arka cama eklenecek olan Rescue QR Kod etiketleri ile itfaiyecilere ve kurtarma ekiplerine özel dijital kılavuzlar da sunulacak. Bu yasa doğrultusunda Dacia, araçlarındaki ön camları kameralı olanlarla değiştirdi. Bu da eskisi gibi sadece tamponlarda sensörlerin olmayacağı anlamına geliyor.

Bu değişikliklerle birlikte modellerde yeni trim parçaları ve renkler de sunuldu. İç mekanlara gelirsek artık USB-C girişlerinin bizleri karşıladığını görüyoruz. Yeni eklenen “My Safety” butonu ve ADAS sisteminin kapatılabileceği tuşlar kabinde karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak Jogger Hybrid 140’da ise Duster‘da tanıtılan 7 inçlik multimedya ekranı sunuluyor.

Yeni Dacia’lar Nissan 2024’ten itibaren uygun olan pazarlarda yerini alacak. Bu araçların ülkemizde karşımıza çıkıp çıkmayacağını henüz bilmiyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu