BMW’den yeni elektrikli SUV konsepti: Neue Klasse X!

Alman otomobil üreticisi BMW, önümüzdeki yıl üretimi başlayacak olan Vision Neue Klasse X konseptinin tanıtımını gerçekleştirdi.

2025 yılında iX3’ün yerine üretilmesi beklenen Vision Neue Klasse X konseptine baktığımızda oldukça şık ve sportif gözüktüğünü söyleyebiliriz. Ön taraftan başladığımızda bizleri ince ve uzun olan markanın imzası niteliğindeki ızgaralar karşılıyor. Eski modellere atıfta bulunan ve ızgaralara kadar uzayan 3D printer tarafından basılan parçalara sahip olan bölüm aracın sportifliğini artırıyor. Konseptte farklı grafiklere sahip bir far grubu bizleri karşılıyor.

Yan bölüme geldiğimizde ise aracın halihazırda satışta olan iX modeline benzediğini söyleyebiliriz. Düz çizgilere sahip olan araç, yuvarlatılmış parçalarla birlikte oldukça büyük gözüküyor. Arka tarafa geldiğimizde ise yatay olarak konumlandırılan stop grubunu görebiliyoruz. Ayrıca 3D printer tarafından basılan parçalar bu bölümde de karşımıza çıkıyor.

BMW tarafından belirtilenlere göre yapılan tasarımsal değişiklikler sayesinde Vision Neue Klasse X, mevcut X serilerine göre yüzde 20 daha iyi bir aerodinamiğe sahip. Ayrıca yeni fren tasarımı sayesinde aracın verimliliği de yüzde 25 oranında artırıldı.

İç mekana gelirsek bizleri Vision Neue Klasse Sedan konseptindekine benzer bir dizayn bizleri karşılıyor. Eskisi gibi iDrive kontrolörü yerine multimedya ekranı direksiyon üzerindeki tuşlar üzerinden kontrol edilebilecek. Ön camın hemen altında bulunan ve BMW Panoramic Vision olarak adlandırılan yeni dijital gösterge paneli 3D head-up display ile birlikte çalışarak oldukça teknolojik bir deneyim sunacak.

İç mekanda bitki bazlı Verdana malzemesine yer veren araç, panoramik cam tavanı ile birlikte oldukça ferah bir kabin sunuyor. Teknoloji tarafına gelirsek araçta “Süper Beyin” olarak adlandırılan yüksek hızlı bilgisayarlar bulunuyor. Bu bilgisayarlar sayesinde güvenlik sistemleri 5 kat, sürüş sistemleri ise 10 kat daha hızlı çalışabiliyor.

Teknik tarafa gelirsek henüz ayrıntıları net olarak bilmiyoruz. Ancak belirtilenlere göre 6. nesil eDrive teknolojisiyle birlikte araç, hem menzil ve hem şarj hızı olarak yüzde 30 oranında daha iyi değerler sunacak. Ayrıca 800 voltluk mimarisi sayesinde model, oldukça iyi bir hızlı şarj imkanına sahip olacak.

BMW, modelin seri üretimine önümüzdeki yıl Macaristan, Debrecen’deki fabrikasında başlamayı planlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu