Porsche’den en performanslı elektrikli: Taycan Turbo GT!

Alman otomobil üreticisi Porsche, bugüne kadar ürettiği en güçlü seri üretim aracı olan Taycan Turbo GT modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirket tarafından tanıtımı gerçekleştirilen aracın tasarımına baktığımızda oldukça sportif gözüktüğünü söyleyebiliriz. Diğer Taycan modellerinden daha farklı tasarım detaylarına sahip olan araçta çeşitli aerodinamik dokunuşlar ve oldukça büyük bir kanat yer alıyor. Özel renk seçeneği ve jantlarıyla birlikte araç, rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor. İç mekana geçtiğimizde ise 18 yöne ayarlanabilen sportif koltuklar ile GT Sport direksiyon simidi bizleri karşılıyor. Taycan Turbo S’e kıyasla 71 kg daha hafif olan model, iç mekandaki siyah ayrıntılarla birlikte oldukça hoş gözüküyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni Porsche Taycan Turbo GT, Turbo S’te karşımıza çıkan çift motor sisteminin daha gelişmiş bir versiyonuna sahip. Şirket tarafından yapılan geliştirme kapsamında modele yarı iletken malzeme olarak silisyum karbüre sahip olan daha güçlü ve verimli bir darbe invertörlü yeni bir arka elektrik motoru eklendi. Ayrıca şanzıman oranı ve vites kutusunun sağlamlığı da geliştirildi.

Bu geliştirmelerle birlikte model, standart olarak toplamda 789 beygir güç, launch control ile birlikte 1.033 beygir güç ve son olarak en üst modda 2 saniyeliğine 1.108 beygir güç üretebiliyor. Taycan Turbo GT, Porsche’nin bugüne kadar ürettiği en güçlü seri üretim modeli olmayı başarıyor. Tork tarafına gelirsek araç, 1.340 Nm’lik bir değer sunuyor.

Porsche Taycan Turbo GT, fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 2.2 saniyede tamamlayabiliyor. Weissach paketi bulunan araçlar ise 2.1 saniyede hızlanmasını tamamlayabiliyor. 0-200 km/s hızlanması ise sırasıyla 6.6 ve 6.4 saniye sürüyor.

Ocak 2024’te yapılan teste araç, Nürburgring’de 7:07.55’lik süre ile Tesla Model S Plaid’i 18 saniye geçmeyi başardı. Fiyat tarafına gelirsek model, ABD’de vergiler öncesinde 230.000 dolardan başlayan bir fiyat etiketine sahip olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu