Yeni Audi Q6 E-Tron tanıtıldı! İşte ayrıntılar:

Alman otomobil üreticisi Audi, uzun süredir gösterimini yaptığını tamamen elektrikli Q6 E-Tron modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımıyla başladığımızda modelin rakiplerine kıyasla daha sportif olduğunu söyleyebiliriz. Ön bölümde bizleri karşılayan ızgara, piyano siyahı tampon detayları ve ince LED farları ile birlikte model oldukça dikkat çekiyor. Yoldaki kişileri uyaran iletişimli bir far grubuna sahip olan araç, yandan baktığımızda hem yumuşak hem de sert çizgilere sahip. Arka tarafta ise bizleri diğer Audi modellerindekine benzer ortadan birleşen bir stop grubu karşılıyor.

İç mekana gelirsek 11.9 inç boyutundaki dijital gösterge paneli ile 14.5 inç boyutundaki multimedya ekranı ilk olarak gözümüze çarpan detaylar arasında bulunuyor. Opsiyonel olarak 10.9 inçlik yolcu ekranı ve artırılmış gerçekliğe sahip head-up display sunabilen modelde Android Automotive temelli bir yazılım sunuluyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni Audi Q6 E-Tron 4.771 mm uzunluğa, 1.993 mm genişliğe ve 1.648 mm yüksekliğe sahip olacak. 526 litrelik bir bagaj hacmi sunacak olan model, 2.899 mm’lik aks mesafesiyle iç mekanda oldukça geniş bir yaşam alanı sunuyor.

PPE (Premium Platform Electric) mimarisi üzerine inşa edilecek olan model, yeni geliştirilmiş 12 modüllü bir lityum iyon bataryaya sahip olacak. 94.9 kWh’lik kapasitesi sayesinde araç, 625 km menzil sunabilecek.

Standart olarak Audi Q6 E-Tron, 387 beygir güç üretebilen bir güç ünitesiyle satışa sunulacak. Model, 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 saniyede tamamlayabilecek. Aracın performanslı versiyonu olan SQ6 E-Tron ise standart olarak 489, launch control ile 517 beygir güç üretebilen bir güç ünitesiyle karşımıza çıkacak. 0-96 km/s hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlayabilecek olan model, maksimum 230 km/s hıza çıkabilecek.

270 kW DC hızlı şarj olabilen yeni elektrikli SUV, yüzde 10’dan 80’e 21 dakikada şarj olabilecek. Önümüzdeki dönemde satışa sunulacak olan araç, yaz aylarında ülkemizde de müşterilerle buluşacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu