Yeni Moto Guzzi Stelvio, Türkiye’de ön satışa sunuldu!

Dünyanın önde gelen premium motosiklet üreticilerinden Moto Guzzi, Motobike İstanbul 2024’te en son yeniliklerini motosiklet severler için görücüye çıkardı. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara geniş bir ürün gamıyla katılan Moto Guzzi, Adventure touring sınıfındaki Stelvio modelini ilk kez Türk kullanıcıların beğenisine sundu. Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Moto Guzzi, fuarda V100 Mandello, V7 Special Red Stripe Twin Tone, V85 TT Travel Grigia Grigna, V7 Stone Corsa, V85 TT GDO, V9 Bobber Special Edition ve V100 Mandello S modellerini sergiledi.

Hangi açıdan bakarsanız bakın, o kesinlikle bir Moto Guzzi!

Ön tarafta, kartal gözü farın dış hatlarını vurgulayan gündüz farlarıyla birlikte LED aydınlatma sistemi, yan tarafta ise tamamen açıkta kalan motorunun özel, benzersiz mimarisi, motosikletin özgün kimliğini hemen doğruluyor. Detaylara gösterilen titizlik bu hususa da yansıyor. Radyatörün göze çarpmayan biçimdeki yerleşiminin ve lastik bağlantı hortumlarının görüş alanından gizlenmesinin yanı sıra kabloların tamamen gizli kaldığı elektrik sistemindeki kapsamlı iyileştirme de mekanik saflığın arttırılmasına katkıda bulunuyor. Moto Guzzi Stelvio, gücünü yakın zamanda V100 Mandello’da görücüye çıkan motor ünitesinden alıyor. Ancak kendisini birçok açıdan öne çıkararak, sürüş deneyimindeki genel memnuniyeti daha da artırıyor. Stelvio’nun kalbinde yer alan sıvı soğutmalı, üstten çift eksantrikli silindir başına 4 valfli 90 derece enine yerleşimli V tipi ikiz motor, 1042 cc hacme ve 96 X 72 mm’lik iç çap-strok değerlerine sahip. Euro 5+ emisyon standardına uygun olan motor, 8.700 dev/dk’da 115 HP gücü ve 6.750 dev/dk’da 105 Nm torku ile sportif sürüş deneyimini garanti ediyor.

Maksimum torkun yüzde 82’sinin 3.500 dev/dk gibi erken bir devirde üretilmesi akıcılığı artırırken sportif sürüşlerin etkisini de yükseltiyor. Ayrıca modern tasarım, aynı zamanda düşük yakıt tüketimi (5,1 l/100 km) ve 6.000 km’de bir servis ihtiyacı gibi avantajlar sağlıyor. Motosiklette yeniden tasarlanan 6 ileri şanzıman, daha da yumuşak ve kusursuz vites geçişleri sağlıyor. Hızlı vites değiştirme (aksesuar olarak mevcut) performansı, yeni elektronik çalıştırma stratejileri sayesinde iyileştirildi. Motosikletin Brembo imzalı fren sistemi, ön tarafta radyal montajlı monoblok kaliperlerle birbirine bağlanan, bir çift 320 mm yüzer çelik disk içeriyor. Gidon ana silindiri de debriyaj ana silindiri ile birlikte, radyal bir tasarıma sahip ve her ikisinde de gidona olan mesafe için ayarlanabilir kollar mevcut. Arka fren için ise çift pistonlu bir kaliper ile 280 mm’lik bir disk kullanıldı. Ön kısmı 19 inç ve arka kısmı 17 inç olan iç lastiksiz telli jantlar off-road sürüşüne uygun bir yapıya ve sırt desenine sahip lastiklere uyum içinde.

Stelvio virajlı yolları da çok seviyor!

V100 Mandello’da kullanılan üniteyle karşılaştırıldığında, ön kısım tamamen yeniden tasarlandı ve bu da onu daha güçlü ve macera gezilerine daha uygun bir hale getirdi. Üstelik artık farklı boyutlara da sahip. Şase ayrıca V100 Mandello’da bulunan iki adet yerine dört adet ön bağlantı noktasına sahip olup, bu da rijiditeyi yüzde 20 oranında artırıyor. 1520 mm dingil mesafesi ve 25,6° direksiyon açısı, virajlarla dolu yollarda çeviklik ve sportif yetenek sağlıyor. Yerden sadece 830 mm yüksekte konumlandırılan cömert boyutlu selenin genişlik konforu ve sırtın dik ve bacakların hafifçe bükülü kalmasını sağlayan aktif sürüş konumu da touring konseptinin gerektirdiği tutumu garanti ediyor. Hareketsiz haldeyken yönetimi kolay olup, dar orta bölümü sayesinde, her iki ayak yerdeyken sağlam bir denge sunuyor. Moto Guzzi’nin uzun süredir devam eden on/off-road motosiklet geleneğini sürdüren yeni Stelvio, aynı zamanda touring konseptine uygun daha rahat bir duruş sağlarken, off-road kontrolü için mükemmel olan geniş, ayarlanabilir kesitli alüminyum gidonlara da sahip. Yolcu, tasarımın ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor ve geniş tutma çubuklarına sahip selenin iyi dolgulu kısmına rahatça güvenerek, konforlu harekete olanak tanıyan bir duruş imkânından yararlanabiliyor. Moto Guzzi Stelvio; gezi, yağmur, yol, sportif ve off-road sürüşü olmak üzere 5 farklı sürüş moduyla her yol ve hava koşuluna uygun olarak geliştirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu