Toyota’nın yeni motoru 600 beygir güç üretecek!

Neredeyse tüm otomobil markaları elektrikli modellere geçiş yapmaya başlamışken, Toyota ise içten yanmalı motorlara ve hibrit ünitelere olan inancını sürdürmeye devam ediyor. Tamamen elektrikli modeller yerine hibrit araçlar üzerine çalışmalarını sürdüren Japon üretici, içten yanmalı motorlar geliştirmeye de devam ediyor. Toyota’nın üzerinde çalıştığı içten yanmalı motor konusunda yapılan iddialar ise dudak uçuklatacak cinsten.

Toyota’nın şu anda geliştirilmekte olan turboşarjlı 2.0 litrelik motoru, herhangi bir elektrik desteği olmadan 600 beygire varan güç üretebilecek

Japonya’da yapılan iddialara göre Toyota’nın şu anda geliştirilmekte olan turboşarjlı 2.0 litrelik motoru, herhangi bir elektrik desteği olmadan 600 beygire varan güç üretebilecek. Japon üreticinin üst düzey yarış organizasyonlarında motoru bu seviyelere çıkarabileceği söyleniyor. Diğer yandan motorun yol versiyonunun 400 beygir güç ve 550 Nm tork sunacağı ifade ediliyor. Ayrıca aynı motorun 300 beygir güç ve 400 Nm’lik bir versiyonunun da olacağı gelen haberler arasında.

Toyota’nın henüz bu motoru hangi modellerde kullanacağını bilmiyoruz ancak markanın gelecek planlarını göz önüne bulundurduğumuzda bazı tahminlerde bulunabiliriz. Özellikle bu motorun yollarda olmasını beklediğimiz 400 beygirlik versiyonunun yakın gelecekte yeniden yollara dönmesi beklenen MR2 modeli için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. GR Yaris ve GR Corolla modellerinde başarısını ispatlamış GR-Four dört tekerlekten çekiş sistemi ile yeni nesil MR2’yi görebiliriz. Ayrıca bu motor yeniden üretileceği söylenen Celica için de oldukça uygun görünüyor. Diğer yandan markanın GR86 modelinde kullandığı 2.4 litrelik atmosferik ünite de yeni motorlarla birlikte rafa kaldırılabilir.

Bilindiği gibi Toyota, Mayıs 2024’te yaptığı açıklamada Subaru ve Mazda ile birlikte 1.5 ve 2.0 litrelik motorların geliştirildiğini doğrulamıştı. Japon üretici, fazla detay paylaşmamış olsa da yeni motorların son derece verimli, güçlü, hibrite hazır ve alternatif yakıtlara uyumlu olacağını açıklamıştı.

Toyota dışında, yeni nesil içten yanmalı motor çalışmasının parçası olan Subaru ve Mazda’dan da bu güç ünitelerie yakışacak modeller görebiliriz. Buna göre Subaru’nun yeni BRZ modelinde ya da Mazda’nın uzun zamandır beklenen spor otomobilinde bu motorları görmek bizleri şaşırtmayacaktır.

Elektrikli modellerin günden güne arttığı bu zamanlarda içten yanmalı motorların da geliştirilmeye devam etmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Peki sizler Toyota, Subaru ve Mazda ortaklığında geliştirilecek yeni motor ve olası modeller hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Toyota Motor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu