Daha agresif, daha hafif: Toyota GRMN Yaris

Toyota, Tokyo Otomobil Fuarı’nda GRMN Yaris olarak adlandırdığı yeni ateşli hatchback modelini tanıttı. Yeni modeli oldukça beğeni kazanan GR Yaris’in daha agresif ve pist odaklı versiyonu olarak nitelendirebiliriz. Sadece Japon pazarında sunulacak olan GRMN Yaris’in üretim adedi de 500 ile sınırlandırılmış.

Toyota GRMN Yaris, yapılan birkaç değişiklikle birlikte çok daha agresif bir yapıya kavuşmuş

GR Yaris baz alınarak geliştirilen Toyota GRMN Yaris, yapılan birkaç değişiklikle birlikte çok daha agresif bir yapıya kavuşmuş. GR Yaris’e oranla daha hafif olmasının yanı sıra daha kısa oranlı 6 ileri manuel şanzımana sahip olan GRMN Yaris’te arka koltuklara da veda edilmiş. Recaro yarış koltukları ve karbon fiber kaputu ile ağırlık avantajı sağlanan modelde fazladan uygulanan 545 nokta kaynak ile aracın rijitliği de en üst seviyeye çıkarılmış.

Aracın kaputunun altında ise 1.6 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli güç ünitesi görev yapmaya devam ediyor. Bu güç ünitesi 272 beygir güç ve 390 Nm tork değerleri sunuyor. Ayrıca GR Yaris’te sunulan Torsen diferansiyeller yerine GRMN Yaris’te hem önde hem de arkada mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyele yer verilmiş.

Toyota’nın yeni performanslı hatchback modeli iki farklı paketle de satın alınabilecek. Circuit ve Rally paketleri olarak adlandırılan paketler sundukları özellikler ile farklı isteklere hitap ediyor. Circuit paketinden başlayacak olursak, BBS imzalı 18 inçlik jantlara sahip olan versiyon, daha büyük fren, ayarlanabilir Billstein amortisörler, karbon fiber arka kanat, yan marşpiyeller ve ön splitter ile farkını ortaya koyuyor. Standart GR Yaris’e göre 20 kg daha hafif olan Circuit paketli GRMN Yaris’lerden sadece 50 adet üretilecek. Bu modelin rengi için ise mat çelik tercih edilmiş.

Rally paketine geçtiğimizde yeni amortisörler, denge çubukları, alt koruma seti ve takla barı ile bu versiyon gerçekten WRC’den çıkmış gibi görünüyor. GR Yaris’ten 30 kg daha hafif olan Rally paketine sahip versiyon ralli ruhunu yaşamak isteyenler için ideal seçim gibi görünüyor.

Toyota, GRMN Yaris için 7.317.000 yen (yaklaşık 871,576 TL) istiyor. Circuit paketi için istenen fiyat 8.467.000 yen (yaklaşık 1,008,570 TL) olurken Rally paketi için 8,378,764 yen (yaklaşık 998,115 TL) fiyat biçilmiş. Toyota bu 500 adet ile sınırlı Toyota GRMN Yaris’i satın alacak olan kişileri çekiliş ile belirleyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu