Volkswagen Passat Sedan yüzünü gösterdi!

Volkswagen, Avrupa pazarı için yeni nesil Passat modelini sadece station-wagon karoserle sunacak olsa da Çin için bu durum geçerli değil. Her ne kadar SUV modeller her geçen gün ağırlığını artırıyor olsa da Çin pazarı için sedan modeller hâlâ popülerliğini koruyor. Alman üretici de bu yüzden Çin pazarına özel yeni Passat Sedan modelini tanıttı. Variant’a göre daha uzun bir dingil mesafesine sahip olan sedan versiyon, içeride ise daha fazla teknoloji vadediyor.

Volkswagen Passat Pro, 5 metreyi aşan boyutlara sahip

Passat Pro olarak adlandırılan model, SAIC-Volkswagen ortaklığını son ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Ön bölümde tasarımını Avrupalı station-wagon kardeşinden alan Passat Pro, arka bölümde ise şık ve akıcı bir tasarıma ev sahipliği yapıyor. Ön çamurluktan başlayan omuz çizgisi bagaj kapağına kadar uzanıyor. Aracın eğimli tavan çizgisi sportif duruşa katkı sağlarken, boydan boya uzanan stop lambası ise yine bizlere Variant modelini hatırlatıyor.

Boyut olarak Çin pazarına uygun olarak dingil mesafesini artıran Volkswagen, Passat Pro’da 5.006 mm’lik bir uzunluk sunuyor. 1.850 mm genişliğinde olan aracın yüksekliği ise 1.489 mm olarak açıklandı. 2.871 mm dingil mesafesi ise Variant‘a göre 30 mm avantaja sahip olan Passat Pro, genel uzunlukta da sedan kardeşinin 89 mm önüne geçiyor.

İçeriye adım attığımızda 10,3 inçlik bir gösterge paneli ve 15 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı bizleri karşılıyor. Bu ekranların yanı sıra ön yolcu için 11,6 inçlik bir ekran daha bulunuyor. Oldukça teknolojik bir iç mekan tasarlayan Alman üretici, artırılmış gerçeklik destekli bir baş-üstü ekran göstergesi ve drone üreticisi DJI şirketi tarafından geliştirilen gelişmiş sürüş destek sistemleri (L2++ IQ. Pilot) ile Passat Pro modelini donatmış durumda. Araçta sunulan bir diğer dikkat çekici özellik olarak ise havalandırma, ısıtma ve masaj işlevleri sunan ve “bulutların üzerinde bir his” yaratması için ekstra dolgu malzemesine yer verilen koltukları sayabiliriz. Bu teknolojik iç mekan, 30 farklı renkli ayarlanabilen ambiyans aydınlatması, araç içi koku sistemi ve 16 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemiyle de tamamlanıyor.

MQB platformu üzerinde yükselen Volkswagen Passat, 220 beygir güç ve 350 Nm tork üreten turbo beslemeli 2.0 litrelik TSI dört silindirli benzinli motora ev sahipliği yapıyor. Sedan model bu gücünü yedi ileri DSG otomatik şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere iletiliyor. Yeni model Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın belgelerine göre ilerleyen günlerde 160 beygir güç üretebilen 1.5 TSI motorla da sunulacak. Yeni modelin hibrit ya da elektrik versiyonları konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Volkswagen, Çin’de Passat Pro için ön siparişleri açmış durumda. Yeni modelin fiyatının ise önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor. Peki siz yeni Volkswagen Passat Sedan hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde satılmasını ister miydiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu