2021 Hyundai Elantra oldukça iddialı geliyor

2021 Hyundai Elantra, 17 Mart tarihinde düzenlenecek olan dünya prömiyeri ile birlikte görücüye çıkacak. Kaliforniya’daki Lot Studios’da yapılacak etkinlik öncesi aracın bir teaser videosu da paylaşıldı.

Oldukça keskin karakter çizgilerine sahip olan Elantra, kesinlikle farklı bir yapı ortaya koyuyor

Araca yandan baktığımızda tasarımının tamamen değişeceğini ve çok daha dikkat çekici olacağını söyleyebiliriz. Oldukça keskin karakter çizgilerine sahip olan Elantra, kesinlikle farklı bir yapı ortaya koyuyor. Ön bölümde ise LED gündüz farlarına sahip agresif farlar ve geniş ön ızgara da oldukça dikkat çekici görünüyor. Görüntüler net olmasa da Hyundai logosu da kaputa taşınacak gibi görünüyor.

Yan profilin paylaşıldığı teaser görselinde aracın keskin hatlı stop lambalarının yanı sıra siyah ve gümüş renkli jantlar da ortaya koyuluyor. Fastback benzeri bir arka bölüme sahip olan modelin çıkıntılı bagaj kapağının aynı zamanda bir spoyler görevi göreceğini de söyleyebiliriz.

İç mekana göz attığımızda ise güncel Hyundai modellerine göre oldukça minimalist bir tasarım benimsendiğini söylemek yanlış olmaz. Ön panel üzerine yerleştirilen ve gösterge tablosu ile birleşen bilgi-ekranı pürüzsüz bir tasarıma sahip. Bu bölümün hemen alt tarafında havalandırma menfezlerine yer verilirken, paylaşılan görselde dörtlü düğmesi dışında başka bir kontrol ünitesi göremedik.

Farklı tasarımlı dört kollu bir direksiyona ev sahipliği yapan 2021 Hyundai Elantra’nın sürücü bölümü beyaz bir merkez konsol ile yolcu koltuğundan ayrılmış. Hyundai bu kabini ‘sürücüyü çevreleyen bir koza’ olarak tanımlıyor.

Henüz aracın boyutları hakkında bilgimiz yok ancak mevcut modele göre daha uzun olacağını söyleyebiliriz. Hyundai, motor seçenekleri konusunda da henüz bir bilgi paylaşmadı ancak yeni turbo benzinli ve dizel motorların yanı sıra 2021 Elantra’da hibrit ünitelerin de yer almasını bekliyoruz.

2021 Hyundai Elantra hakkında yakın zamanda daha fazla ayrıntıya sahip olmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu